Life

Cum să faci piure de post cremos. Greșeala pe care multe gospodine o comit în bucătărie

Știai că poți să faci piure de post cremos foarte ușor? Chiar și așa, multe gospodine fac o mare greșeală în bucătărie.
17.04.2024 | 20:52
Cum sa faci piure de post cremos Greseala pe care multe gospodine o comit in bucatarie
Cum să faci piure de post cremos. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cum să faci piure de post cremos? E foarte simplu. Poți obține un preparat cu adevărat delicios și fără unt și fără lapte. Important este să știi ce greșeli să eviți și pe ce ingrediente să te bazezi.

Cum să faci piure de post cremos

Ne aflăm în Postul Paștelui, care de altfel este și cel mai aspru post. Există foarte puține zile cu dezlegare la pește, iar uneori, poate ajungem să ne simțim lipsiți de inspirație când vine vorba de prepararea mesei.

ADVERTISEMENT

Din fericire, există o mulțime de produse de post. Inclusiv în marile magazine găsim mezeluri de post, dar și alte preparate gata făcute. Chiar și așa, tot mâncarea făcută acasă e de cele mai multe ori cea mai bună.

Piureul este un preparat adorat de români și nu numai. Este garnitura perfectă, însă poate fi consumat și simplu. Are la bază cartofi, deci este deja un preparat de post. Problema apare când adăugăm untul și laptele.

ADVERTISEMENT

Poți însă să faci piure de post cremos și fără aceste două ingrediente. De altfel îți ia mai puțin timp, iar rezultatul s-ar putea să te surprindă. Iar primul lucru pe care trebuie să îl știi e greșeala făcută de multe gospodine.

Ingredientul secret care îi schimbă textura

În general, apa în care au fiert cartofii este aruncată. Adevărul este că apa poate să țină locul laptelui foarte ușor. Ai nevoie de o cantitate foarte mică, iar mai apoi nu trebuie decât să amesteci totul bine până când vei obține textura dorită.

ADVERTISEMENT

Și totuși cum faci piure de post cremos? Un ingredient banal o să facă diferența. Dacă vrei să ai o textură cremoasă și pufoasă, nu trebuie decât să adaugi ulei de măsline. Acesta nu doar că are beneficii uimitoare pentru organism, dar te va surprinde plăcut.

În funcție de cantitatea de cartofi, poți adăuga câteva linguri de ulei de măsline. Acesta oferă un gust aromat. Mai mult de atât, influențează calitatea compoziției și o poate face cremoasă și pufoasă.

ADVERTISEMENT

Nu este dificil, deci, să preparăm anumite rețete de post. Important este să știm ce alternative avem pentru ingrediente cheie precum lapte sau iaurt. Inclusiv clătitele pot fi transformate într-un preparat delicios de post.

ADVERTISEMENT