Life

Cum să faci unt de arahide acasă. Acesta este secretul lui

Cum să faci unt de arahide acasă. E mai ieftin decât cel din comerț și are un secret pentru a ieși foarte bun de fiecare dată!
16.02.2023 | 00:26
Cum sa faci unt de arahide acasa Acesta este secretul lui
Cum să faci unt de arahide acasă. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Dacă ești un fan al untului de arahide și te-ai săturat să îl cumperi pe cel din comerț, atunci ai la dispoziție varianta de a-l prepara chiar tu, în propria ta casă.

Cum să faci unt de arahide. Are un secret

În funcție de brandul de care este produs, untul de arahide poate ajunge să fie chiar și 40 sau 50 de lei, așa că dacă vrei să economisești o parte din acești bani poți să faci acest produs acasă. Este mai ieftin decât cel din comerț.

ADVERTISEMENT

Principalul ingredient pentru a face untul de arahide sunt, desigur, arahidele. Secretul pentru acest produs este ca arahidele folosite să nu fie prea uscate.

De asemenea, să fie foarte atent la mirosul acestora, pentru că nu trebuie să fie în niciun caz unul rânced deoarece untul făcut de noi va căpăta și un gust neplăcut și se va strica foarte repede.

ADVERTISEMENT

Pentru untul de arahide trebuie să cumpărăm arahide crude, decojite, care să aibă un miros plăcut. Acestea trebuie coapte în cuptor timp de cinci sau opt minute.

Cum obținem cel mai bun unt de arahide acasă

După ce arahidele s-au copt, le scoatem de pe tavă și le punem într-un mixer în timp ce sunt încă foarte calde. Apoi, trebuie să le amestecăm timp de un minut.

ADVERTISEMENT

Trebuie să oprim mixerul pentru a aduna de pe marginile vasului bucățelele mai mari de arahide pentru ca și acestea să se mărunțească. Apoi, pornim din nou mixerul și avem grijă să obținem o pastă frumoasă care arată mai degrabă ca o cremă.

În amestecul din mixer trebuie să punem o jumătate de linguriță de sare, două linguri de ulei de arahide și două lingurițe de miere.

ADVERTISEMENT

Scoatem amestecul din mixer și îl punem într-un bocan curat, după care trebuie păstrat la frigider. Dacă vrei să ai un unt de arahide mai interesant, cu diverse arome, poți să folosești și vanilie, nucșoară sau scorțișoară pentru a-l condimenta.

ADVERTISEMENT
Tags: