Life
notix pixel id

Există smântâna de post! Rețeta cu ingrediente 100% naturale

Smântâna merge de minune la tot felul de preparate culinare, dar ce ne facem când suntem în post? Ei bine, există o variantă și pentru această perioadă!
30.11.2021 | 10:04
Există smântâna de post! Rețeta cu ingrediente 100% naturale
Rețetă de smântână. Cum se pregătește simplu și rapid pentru post. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Postul Crăciunului ne aduce o rețetă simplă, rapidă și extrem de delicioasă de smântână de post. Care este secretul preparatului? Nimic altceva decât ingrediente 100% naturale.

Timpul nu pregătire este unul relativ mic și nici nu este nevoie de foarte multe produse pentru a te bucura de un preparat delicios, dar mai ales de post.

Tot ce trebuie să faci este să arunci un ochi peste rândurile de mai jos. FANATIK îți arată cum să pregătești smântâna pentru preparatele tale culinare.

ADVERTISEMENT

Rețetă de smântână. Cum se pregătește simplu și rapid pentru post

Smântâna de post se menține excelent la frigider o perioadă destul de lungă, circa o săptămână. În plus, poate fi folosită la fel ca cea clasică, nu există nicio restricție.

Pentru o reușită sigură este bine să folosiți un mixer vertical sau un blender mai performant pentru a mărunți cât mai bine toate ingredientele.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un alt sfat de care e bine să ții cont este acela ca toate produsele să fie păstrate la temperatura camerei înainte de a fi foloste.

Ingrediente necesare pentru smântână de post: 

  • 100 ml de apă
  • 60 grame de orez
  • 30 grame de arahide crude
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • sare, în funcție de gust.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare smântână de post. Ce trebuie să faci:

  1. Arahidele crude trebuie să stea în apă caldă timp de 2 ore
  2. Orezul se pune la fiert, iar când este gata se ia de pe foc
  3. Orezul se lasă deoparte până când se răcește complet
  4. Într-un blender se pun orezul fiert împreună cu arahidele, sarea și zeama de lămâie
  5. Se mărunțesc bine toate ingredientele de mai sus
  6. Se mixează circa 5 minute sau până când obținem consistența dorită
  7. Pentru o smântână mai fină se mixează un timp mai lung
  8. Se pune într-un vas și se dă la rece
  9. Smântâna de post trebuie să stea la frigider aproximativ 2 ore
  10. Spor la treabă!
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri