Life

Cum să îngrijești bradul de Crăciun. Detaliul care o să-l țină verde până după Revelion

Ce trebuie să faci pentru a avea un brad de Crăciun mereu verde. Pontul care te ajută să îl ții în casă multă vreme după Anul Nou.
13.12.2023 | 20:40
Cum sa ingrijesti bradul de Craciun Detaliul care o sal tina verde pana dupa Revelion
Ce trebuie să faci pentru a avea un brad de Crăciun mereu verde. Pontul care te ajută să îl ții în casă multă vreme după Anul Nou. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum să îngrijești bradul de Crăciun. Detaliul care o să-l țină verde până după Revelion. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să te bucuri de prospețime și de un copac frumos mult timp în perioada sărbătorilor de iarnă.

Ce trebuie să faci pentru a avea un brad de Crăciun mereu verde. Pontul care te ajută să îl ții în casă multă vreme după Anul Nou

Ce trebuie să faci pentru a avea un brad de Crăciun mereu verde. Pontul care te ajută să îl ții în casă multă vreme după Anul Nou. Copacul natural trebuie îngrijit cu mare atenție încă din prima zi în care este adus în casă.

ADVERTISEMENT

Toți românii trebuie să știe că acesta are nevoie de un suport special din care să nu lipsească apa. Udarea și implicit hidratarea bradului sunt extrem de importante, de aceea nivelul apei trebuie să se verifice zilnic.

De asemenea, un alt truc spune că e bine să fie pulverizat periodic cu apă. Această metodă este ideală pentru a păstra prospețimea și acele copacului o perioadă cât mai lungă, chiar și până la Sfântul Ion, pe 7 ianuarie 2024.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, un brad de înălțime medie, de cel mult 1,8 metri, consumă zilnic 200 ml de apă. În plus, specialiștii spun că cantitatea de apă necesară în fiecare zi crește dacă este vorba de o varietate de crengi dese și stufoase.

Bradul de Crăciun nu își va pierde forma atunci când este ținut la distanță de sursele de căldură din locuință. Cel mai bine ar fi să fie poziționat într-o cameră mai rece, unde nu există calorifere, radiatoare sau șeminee.

ADVERTISEMENT

Cum ții bradul de Crăciun până la Sfântul Ion

Pentru a ține bradul de Crăciun până la Sfântul Ion e bine să iei în calcul și decorațiunile și obiectele pe care le ”poartă”. Copacul nu trebuie să fie mult prea încărcat pentru că există riscul să se rupă crengile.

Unele persoane obișnuiesc să pună în vasul cu apă o monedă. Această trebuie să fie confecționată din cupru sau alte aliaje metalice care au proprietăți antimicrobiene. Ele mențin sănătatea copacului și îl feresc de bacterii.

ADVERTISEMENT

Fructele trebuie îndepărtate rapid dacă au fost lăsate sub bradul de Crăciun. Experții spun că încep să elimine vapori de etilenă care vor afecta pomul și vor declanșa pierderea acelor. Instalația cu becuri colorate împiedică procesul de fotosinteză și e bine să fie înlocuită cu una cu lumină albă.

ADVERTISEMENT