Life

Cum să păstrezi bradul de Crăciun cât mai mult timp în casă. Greșeala care îl distruge

Metode pentru un brad de Crăciun mai rezistent. Multe persoane fac o serie de greșeli prin care îl distrug în totalitate.
08.12.2023 | 16:43
Cum sa pastrezi bradul de Craciun cat mai mult timp in casa Greseala care il distruge
Secrete pentru întreținerea bradului în casă. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Multe persoane optează pentru un brad de Crăciun natural în această perioadă, a sărbătorilor de iarnă. Îl preferă pe acesta, în defavoarea unui artificial, deoarece emană o mireasmă. Bradul natural are nevoie de o întreținere aparte, pentru a fi verde până la despodobire.

Cum să menții verde bradul de Crăciun

Bradul împodobit este elementul principal din atmosfera care descrie Crăciunul. Se spune că unul natural are beneficii terapeutice, datorită mirosului proaspăt pe care îl are. Este destul de firav un astfel de copac, deoarece se poate usca ușor dacă nu este menținut corespunzător.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, s-au descoperit o serie de secrete prin care bradul de Crăciun să fie mai mult timp ”viu”. Unul dintre ele este să faci o crestătură la tulpină. Prin acest pas se îmbunătățește absorbția de apă. Probabil vă întrebați acum de unde apă?

Aflați și că este bine ca bradul natural să fie pus într-un suport special plin cu apă, din momentul în care i s-a făcut crestătura. Asigură-te că nivelul de apă este deasupra tăieturii tulpinii. În acest mod se va preveni uscarea, degradarea rapidă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, descoperă și că bradul favorizează mediile unde este umiditate crescută. Așază o tavă cu apă în apropiere de el sau udă-i din când în când crengile cu apă, cu ajutorul unui recipient. Totodată, încearcă să ții bradul cât mai departe de sursele de căldură.

Ține bradul de Crăciun departe de sursele de căldură

Plasează bradul întotdeauna cât mai departe de calorifer, radiatoare, sobe sau aparatele care dau căldură. O temperatură crescută în casă accelerează procesul de uscare al bradului. Să nu te miri apoi dacă îi vei observa crengile maronii în loc de verzi.

ADVERTISEMENT

Bradul împodobit se ține la depărtare și de ferestre, mai ales de cele mari, prin care razele soarelui pătrund foarte ușor. În contact cu ele, bradul se usucă la fel de rapid ca atunci când ar sta aproape de un calorifer, sobă, radiator sau orice aparat care încălzește.

Deși pare greu de crezut, dar inclusiv luminițele cu care îl împodobești afectează bradul. Cele care au bulb mare vor încălzi crengile și așa va apărea și într-o astfel de situație uscarea. Drept urmare, optează pentru luminițe cu bulb mic sau doar pentru beteală și globuri.

ADVERTISEMENT

Dincolo de greșeli și consecințe, dacă v-am stârnit interesul, aflați că un brad natural are prețuri care pornesc de la 80 de lei, în funcție de dimensiune. Unul mare, de 6 sau 7 metri poate ajunge și la fabuloasa sumă de 5.000 de lei, așa cum apare, de exemplu, pe site-ul e-brazi.ro

ADVERTISEMENT
Tags: