Life

Când se împodobește, de fapt, bradul de Crăciun. Puțini români țin cont de acest detaliu spiritual

Care este ziua potrivită pentru împodobirea bradului de Crăciun. Puțini români mai respectă acest detaliu. Care este, de fapt, tradiția?
10.12.2023 | 17:22
Cand se impodobeste de fapt bradul de Craciun Putini romani tin cont de acest detaliu spiritual
Ziua potrivită pentru împodobirea bradului. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Împodobirea bradului este unul dintre obiceiurile care se respectă în perioada sărbătorilor de iarnă. Acesta semnifică sosirea Crăciunului, iar în lipsa lui această zi nu ar mai fi la fel de specială. Însă, multe persoane, printre care și români, nu țin cont de un detaliu atunci când împodobesc bradul.

Când se împodobește, de fapt, bradul de Crăciun

Mulți oameni tind să împodobească bradul de Crăciun mult prea devreme. Unii fac asta chiar din noiembrie, fiind captați, de altfel, și de decorațiunile pe care le văd puse la vânzare, de către magazine, chiar de la mijlocul lunii octombrie.

ADVERTISEMENT

Atmosfera sărbătorilor de iarnă este, într-adevăr, una magică, pe care abia o așteptăm cu toții și de care ne este și greu să ne mai desprindem când se termină. Totuși, atunci când alegem să împodobim bradul de Crăciun, omitem un detaliu foarte important.

Potrivit tradiției, bradul se împodobește chiar în seara de Ajun, adică pe 24 decembrie, alături de cei dragi ai noștri și când vin și colindătorii pe la casele noastre. Puțini români mai respectă obiceiul, iar unii împodobesc bradul mai devreme și doar pentru a scăpa de o grijă de sărbători, și nu pentru a se bucura de clipa unică.

ADVERTISEMENT

Renumitul bioenergoterapeut Lidia Fecioru recomandă împodobirea bradului de Crăciun chiar în seara de 24 decembrie, iar ea nu se abate de la ”regulă” în niciun an. În același timp, spune că este musai să avem și o floare Crăciuniță în casă, pentru a atrage abundența pe toate planurile.

Bradul, Crăciunița și vâscul trebuie să fie în casa fiecăruia de Crăciun

Pe lângă Crăciuniță și brad, nu ar strica să ne decorăm locuința și cu vâsc, plantă care va aduce nu doar abundența financiară în viețile noastre, dar și dragostea. Cuplurile care se sărută sub vâsc vor avea parte de o relație solidă și vor fi ocoliți de factorii care le creează certuri.

ADVERTISEMENT

”Se spune că bradul trebuie să fie în casă, iar Crăciuniţa este a doua. Bradul este magia sărbătorii, este simbolul sărbătorii. La mine este o tradiţie şi bradul se face pe 24 decembrie. Nu se face înainte. Măcar o crenguţă. Ceva pe uşă, ceva tot trebuie să fie.

Floarea Crăciunului este o altă plantă şi este la modă acum. Se poate dărui cu toată dragostea. Vâscul este din tradiţia noastră şi aduce abundenţă. Mai există o plantă care are nişte pomişoare roşii. La noi se pune această plantă tot pentru abundenţă şi noroc.

ADVERTISEMENT

Era planta care era mereu de Crăciun, pusă pe masă, pusă într-o vază. Era pentru prosperitate. De obicei, Crăciuniţa nu înfloreşte decât în perioada Crăciunului. Ştie Universul cum să le facă. Noi suntem mici şi neputincioşi”,  a precizat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru la Antena 3 CNN. 

ADVERTISEMENT