Life

Cum să îți crești șansele de câștig la loto. Este o schemă gândită de experți din întreaga lume

Metoda prin care poți să-ți crești șansele de câștig la Loto. Această schemă a fost pusă la punct de experți din întreaga lume.
09.11.2023 | 14:17
Cum sa iti cresti sansele de castig la loto Este o schema gandita de experti din intreaga lume
Cum îți poți crește șansele de câștig la loto. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Află cum poți să-ți crești șansele de câștig la loto. Experții din întreaga lume au gândit o schemă pentru ca jucătorii să obțină un câștig. Iată ce trebuie să știi.

Cum îți poți crește șansele de câștig la loto. Schema gândită de experți

Dacă ai jucat la loto cel puțin o dată în viață, probabil ai sperat că vei câștiga premiul cel mare. Din păcate, de multe ori, acest lucru nu se întâmplă, astfel că puține persoane ajung să câștige premiul cel mare la loterie.

ADVERTISEMENT

Cu toate că se întâmplă foarte rar ca cineva să câștige la loto, experții în matematică au găsit o formulă prin care poți pune mâna pe marele premiu. Formula necesită, totuși, o investiție.

Potrivit cercetătorilor, dacă vei cumpăra 27 de bilete în timp ce alegi numerele, sunt șanse mari să ai parte de un câștig. David Cushing și David Stewart, cercetători în cadrul Universității din Manchester, au calculat o secvență de numere ce ar trebui alese de cei care joacă la loto.

ADVERTISEMENT

La Loteria Națională, de exemplu, jucătorii selectează șase numere diferite, cuprinse între 1 și 59, urmând ca apoi să fie extrase șase bile, care reprezintă numerele câștigătoare.

Jucătorii care au cel puțin două numere la fel ca cele șase extrase primesc premii. Conform celor doi cercetători, dacă cumperi 27 de bilete folosind succesiunea lor de numere, sunt șanse mari să câștigi.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că, în acest fel, vei obține cel puțin două numere câștigătoare pe unul dintre biletele achiziționate. Este important de menționat că această metodă nu garantează premiul cel mare.

În Marea Britanie, cei care joacă la Loteria Națională câștigă 1.000.000 de lire sterline dacă obțin cinci numere, dar și o minge bonus. Dacă obțin cinci numere corecte, atunci premiul este de 1.750 de lire sterline.

ADVERTISEMENT

În cazul în care un jucător are patru numere câștigătoare, premiul va fi de 140 de lire sterline. Se acordă și un premiu de 30 de lire sterline pentru trei numere câștigătoare.

Un bilet la Loto are prețul de 2 lire. Dacă jucătorii care cumpără 27 de bilete nu au noroc, atunci vor pierde 54 de lire. Suma pierdută nu mai poate fi recuperată.

Un român a câștigat de 14 ori la Loto

Ștefan Mandel a câștigat la Loto de 14 ori, prima dată când avea 30 de ani. Ulterior, acesta a părăsit România și a locuit în Israel, după care s0a stabilit în Australia, unde a câștigat de 12 ori la Loterie.

A locuit și în SUA, iar în prezent se află în Vanuatu, o țară insulară din sudul Pacificului. Născut în 1934, Ștefan Mandel este economist de profesie și a câștigat premiile la Loto între 1960 și 1990.

Metoda pe care o aplica atunci pentru a câștiga este ilegală în prezent, dar nu era la vremea respectivă. Acesta calcula numărul tuturor combinațiilor posibile care se pot extrage, notează ego.ro.

După aceea, românul alegea loteriile unde valoarea premiului cel mare era de trei ori mai mare decât numărul posibil de combinații. Pentru a putea plăti toate combinațiile, strângea sume uriașe, cu ajutorul unor investitori.

După ce a câștigat 1,4 milioane de dolari în Australia, românul a rămas cu 97.000 de dolari. Restul banilor obținuți au fost returnați investitorilor.

ADVERTISEMENT