Life

Cum să îți pregătești casa pentru toamnă. Cele mai bune sfaturi ca să scapi de toate problemele

Cum să îți pregătești casa pentru toamnă. Care sunt cele mai utile sfaturi pe care trebuie să le știi atunci când se apropie sezonul rece.
20.09.2022 | 17:30
Cum sa iti pregatesti casa pentru toamna Cele mai bune sfaturi ca sa scapi de toate problemele
Cum să îți pregătești casa pentru toamnă. Foto: Colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

Toamna a sosit, iar toate gospodinele trebuie să cunoască sfaturile utile care să le ajute să scape de probleme rapid, pentru a întâmpina iarna așa cum se cuvine.

Cum să îți pregătești casa pentru toamnă. Ce trebuie să faci neapărat

Primul lucru pe care ar trebui să îl faci atunci când vine toamna este să inspectezi burlanele și să le cureți de frunze.

ADVERTISEMENT

Așa poți afla și dacă este nevoie să înlocuiești ceva pe acolo pentru a preîntâmpina anumite probleme. Nu uita să te uiți și la acoperiș pentru a te asigura că totul este în regulă.

Un lucru foarte important pe care trebuie să îl faci atunci când vine toamna și se apropie sezonul rece este să verifici foarte bine geamurile locuinței tale.

ADVERTISEMENT

Experții spun că 30% din pierderile de căldură din locuință sunt din cauza geamurilor și cum facturile la gaze sunt tot mai mari, ar trebui să luăm în considerare evitarea tuturor pierderilor de căldură pentru a invita să plătim în plus și locuința noastră să fie tot răcoroasă.

Robintele, oprite și furtunele trebuie strânse

De asemenea, ar fi bine să strângi furtunele din curtea ta și să le cureți.

Robinetele de afară trebuie oprite și trebuie să te asiguri că nu există apă pe conductă pentru că există riscul ca acestea să se spargă și tu să fii nevoit să le înlocuiești, acesta fiind un alt sfat util despre cum să te pregătești pentru toamnă.

ADVERTISEMENT

Mobilierul de exterior din curtea ta trebuie pus la un loc ferit deoarece temperaturile scăzute l-ar putea deteriora.

O atenție sporită trebuie să acorzi și aleei tale și să verifici dacă există găurele prin ea pentru că iarna există riscul să se mărească din cauza faptului că apa va îngheța și își va mări volumul, determinând și mărirea găurilor.

ADVERTISEMENT

Trebuie să inspectezi, de asemenea, detectoarele de fum din interior. Pentru cei care au un coș de fum, acesta trebuie inspectat și curățat înainte de venirea iernii, pentru a te asigura că nu există cuiburi de păsări care să se fi adăpostit acolo.

ADVERTISEMENT