Life

Cum să nu dezgheți niciodată carnea. Greșeala pe care multe gospodine o fac. Poate fi extrem de periculos

Cum să nu dezgheți niciodată carnea? Există o greșeală pe care multe gospodine o fac. Aceasta poate fi un mare periculos pentru organism.
10.07.2023 | 17:55
Cum sa nu dezgheti niciodata carnea Greseala pe care multe gospodine o fac Poate fi extrem de periculos
Cum să nu dezgheți niciodată carnea. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Tu știi cum să nu dezgheți niciodată carnea? Poate uneori te grăbești și ai nevoie de o mâncare rapidă. Trebuie să știi însă că fiecare aliment în parte are nevoie de timpul său pentru a reveni la textura normală.

Cum să nu dezgheți niciodată carnea

În primul rând, dezghețarea cărnii este extrem de importantă. Există numeroase metode prin care poți să faci acest lucru. Chiar și așa, este bine să știi că fiecare truc în parte vine și cu niște riscuri. 

ADVERTISEMENT

Sunt persoane care aleg să dezghețe carnea la temperatura camerei. În acest mod o pot lăsa acolo chiar și jumătate de zi, fără stres. Este însă acest lucru corect? Specialiștii spun că în niciun caz nu trebuie să dezgheți carnea așa.

Ce se întâmplă dacă dezgheți carnea la temperatura camerei? În primul rând oferi condiții optime bacteriilor să se dezvolte. Este bine cunoscut faptul că în special carnea, prezintă un mediu bogat în nutrienți.

ADVERTISEMENT

Iar pentru că în casă este cu mult mai cald, acest lucru permite bacteriilor să se înmulțească rapid. Ce se întâmplă mai departe? S-ar putea ca alimentul pe care îl dezgheți să fie contaminat cu Listeria, E.coli și chiar Salmonella în cel mai rău caz.

La ce riscuri te poți expune

Asfel, el devine extrem de periculos atunci când va fi consumat. În cele mai rele situații se poate ajunge chiar la intoxicații alimentare. Iar acestea sunt extrem de neplăcute și pot duce o persoană chiar și la spital.

ADVERTISEMENT

De ce să nu mai dezgheți niciodată carnea la temperatura camerei? Dincolo de situația menționată anterior, calitatea ei va fi deteriorată. Mai exact, având în vedere procesul lent de dezghețare, structura țesuturilor poate fi afectată.

Asta înseamnă că aroma, dar și textura cărnii nu va mai fi aceeași. Iar în anumite situații o expunere prelungit la temperatura camerei poate să ducă chiar și la alterarea gustului în totalitate.

ADVERTISEMENT

Acum că ai aflat cum să nu dezgheți niciodată carnea, care ar putea fi cea mai bună metodă? Specialiștii recomandă dezghețarea la frigider. În acest mod este evitată contaminarea alimentelor. 

De asemenea, chiar dacă durează mai mult acest proces, măcar este unul singur. Iar o altă metodă este cea la cuptorul cu microunde. Acest electrocasnic are o funcție specială de decongelare la care poți apela fără probleme.

ADVERTISEMENT