Life

Cum să scapi de mirosul neplăcut al cărnii de miel și să faci o friptură fragedă. Un celebru bucătar și-a dezvăluit metoda

Trucul pentru a scăpa de mirosul neplăcut al cărnii de miel. Un celebru bucătar a dezvăluit cum poți face o friptură fragedă.
09.04.2023 | 18:52
Cum sa scapi de mirosul neplacut al carnii de miel si sa faci o friptura frageda Un celebru bucatar sia dezvaluit metoda
Cum poți scăpa de mirosul neplăcut al cărnii de miel. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un cunoscut bucătar a explicat cum poți să scapi să mirosul neplăcut al cărnii de miel. Cheful a dezvăluit și ce ar trebui să faci pentru ca friptura să iasă fragedă.

Cum poți scăpa de mirosul neplăcut al cărnii de miel

Paștele se apropie, iar românii se pregătesc pentru această sărbătoare și se gândesc la preparatele pe care le vor avea la masă. Printre felurile de mâncare preferate ale românilor se numără și friptura de miel.

ADVERTISEMENT

Din păcate, aceasta poate avea un miros neplăcut, dar există o soluție pentru a rezolva problema. Chef Ștefan Popescu a spus cum putem scăpa de mirosul și de gustul puternic de miel. Secretul este să lași bucățile de carne la marinat o zi sau două.

“Se străpunge pulpa de miel, se maturează cu vin sau cu suc de lămâie, se adaugă condimentele: sare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi, ceapă, morcov, țelină.

ADVERTISEMENT

Marinada trebuie să depășească un pic carnea, care este acoperită cu o folie alimentară sau capac și stă la frigider cel puțin 24 de ore, chiar 48 de ore.

Astfel, se duce gustul puternic și, dacă era mai tare carnea, se și frăgezește”, a explicat chef Ștefan Popescu, în cadrul emisiunii “Pastila de Frumusețe”, potrivit DCNews.

ADVERTISEMENT

Ce să faci pentru ca friptura de miel să fie fragedă

Friptura de miel le poate da bătăi de cap gospodinelor și din cauza faptului că iese uscată și nu fragedă, așa cum ar trebui. Potrivit chefului Ștefan Popescu, friptura depinde foarte mult de miel.

“Trebuie să fie o carne fragedă, tânără. Nu are timp carnea să se întărească. Cea mai bună parte a mielului este pulpa”, a explicat bucătarul

ADVERTISEMENT

De asemenea, bucătarul a mai spus că cea mai bună metodă de a găti friptura de miel este la cuptor, cu vin și cu apă (sau fără). Se pot folosi și condimente, cum ar fi usturoiul. Aceasta trebuie acoperită cu hârtie de copt, nu cu folie de aluminiu.

“Se lasă la cuptor la temperatură mică 140 – 150 de grade, 3 – 4 ore. Ea este fragedă oricum și va fi și mai fragedă” a mai spus chef Ștefan Popescu.

Bucătarul a mai fost întrebat dacă este indicat să fie înlăturată hârtia de copt. Chef Ștefan Popescu a mai spus că se poate, însă carnea se va usca, iar dacă ai de gând să o mănânci și a doua zi, atunci ar fi mai bine să nu faci acest lucru.

De asemenea, bucătarul a mai spus că este recomandat ca friptura de miel să fie reîncălzită la cuptor, acoperită. Aceasta se poate încălzi și la microunde.

ADVERTISEMENT