Life

Cum să scapi de păduchii și de căpușele de pe găini. Amestecul natural care rezolvă situația

Vrei să scapi de păduchii și de căpușele de pe găini? Acest amestec natural poate să rezolve situația extrem de repede. Ce ai de făcut?
20.10.2023 | 19:00
Cum sa scapi de paduchii si de capusele de pe gaini Amestecul natural care rezolva situatia
Cum să scapi de păduchii și de căpușele de pe găini. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum să scapi de păduchii și de căpușele de pe găini? Această problemă poate fi destul de des întâlnită la crescători. Știai însă că există o soluție naturală pe care o poți prepara acasă și care dă rezultate?

Cum să scapi de păduchii și de căpușele de pe găini

Dacă vrei să scapi de păduchii și de căpușele de pe găini, știi probabil deja că pe piață există numeroase soluții chimice în acest sens. Chiar și așa, cei de la AgroMedic spun că acestea nu au fost testate pe pui.

ADVERTISEMENT

Tocmai din acest motiv, specialiștii din domeniu nu recomandă utilizarea acestora imediată. Dacă vrei să scapi de căpușele de pe găini, un amestec natural ar putea fi cea mai bună alegere.

Cum se face acesta și ce conține? Cotețul și cuibarele trebuie pulverizate mai multe zile la rând cu această substanță. Amestecă două căni de apă alături de o cană de ulei vegetal și o lingură de detergent de vase.

ADVERTISEMENT

Amestecul natural care poate salva situația

Acest amestec trebuie agitat bine înainte de utilizare și ucide acarienii. Totodată, specialiștii recomandă tratarea cotețului cel puțin de două ori pe săptămână, timp de câteva săptămâni. Găinile trebuie tratate și ele în paralel.

Acest amestec este natural 100% și te ajută să scapi de căpușele de pe găini. Și pelinul poate fi de mare ajutor în acest sens. Poți să pui câteva grămezi din această plantă prin cuibare, sau să le agăți deasupra acestora.

ADVERTISEMENT

Dacă găinile tale au însă păduchi și aici există un amestec pe care te poți baza, dar care nu e tocmai natural. Este extrem de eficient, iar cei de la AgroMedic spun că nu costă mai mult de 20 de lei. Un preț destul de mic față de alte substanțe din comerț.

Cum îl prepari? Ai nevoie de Insecticid Mospilan, 2 pliculețe a câte 3 grame fiecare și de insecticid Decis, 2 fiole a câte 2,5 mililitri fiecare. Cele două ingrediente se amestecă împreună alături de o cantitate de cinci litri de apă.

ADVERTISEMENT

Se pune într-un recipient cu pulverizator, se amestecă bine și se pulverizează în coteț dimineață, când găinile sunt deja afară. Se stropesc ușile, tavanul, dar și pereții și se lasă să se aerisească. Super Killer este de asemenea o altă recomandare venită din partea specialiștilor.

ADVERTISEMENT