Life

Cum să scapi de pofta de zahăr în mod natural. 7 băuturi pe care le poți prepara chiar la tine acasă

Băuturile naturale care te ajută să nu mai simți nevoia de a consuma zahăr. Sunt ușor de preparat acasă și sunt un adevărat deliciu.
26.04.2024 | 19:56
Cum sa scapi de pofta de zahar in mod natural 7 bauturi pe care le poti prepara chiar la tine acasa
Băuturile naturale care te ajută să scapi de pofta de zahăr. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai grele misiuni este aceea de a rezista în fața unui desert. Zahărul dă o reală dependență, iar multor persoane le este imposibil să nu îl mai consume. Dacă vrei să îți înfrânezi astfel de pofte, trebuie să știi că există șapte băuturi naturale care te pot ajuta.

Cum să îți înfrânezi pofta de zahăr în mod natural

Zahărul este unul dintre cei mai mari ”inamici” ai organismului sănătos și al dietelor. De fiecare dată când cineva vrea să topească kilogramele în plus, taie de pe listă dulciurile și tot ceea ce conține zahăr.

ADVERTISEMENT

Renunțarea la zahăr este mai complicată decât pare, mai ales în cazul persoanelor care consumă frecvent deserturi. Cine vrea să reziste tentației și vrea să excludă dulciurile din alimentație, poate apela la o metodă naturală.

Consumul excesiv de zahăr are efecte nocive pe termen lung. Acesta poate duce la apariția cariilor, precum și la creșterea în greutate sau chiar la obezitate.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, studiile făcute de experții în nutriție și alimentație au scos la iveală un detaliu interesant. Și anume, acela că pofta de zahăr poate fi înfrânată cu ajutor băuturilor naturale, preparate în casă.

Băuturile naturale care te ajută să elimini zahărul din alimentație

Una dintre aceste băuturi este clasicul suc de pepene roșu. Această băutură nu conține deloc zahăr adăugat, dar îți va potoli cu siguranță pofta de dulce. În plus, un pahar de suc de pepene conține suficient magneziu pentru a echilibra nivelul de zahăr din sânge.

ADVERTISEMENT

Surprinzător sau nu, cea mai simplă și mai la îndemână băutură care te ajută să nu mai ai pofta de ceva dulce este apa. Consumul de apă nu potolește doar setea, ci te ajută să îți iei gândul și de la zahăr.

Cine vrea să elimine zahărul în mod natural din alimentație, poate consuma kombutcha. Kombutcha este un ceai fermentat care conține acid acetic. Specialiștii sunt de părere că acidul acetic ajută organismul să folosească glucoza mult mai eficient. Pe lângă acidul acetic, kombutcha mai conține și probiotice, menită să ajute funcționarea sistemului digestiv.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai populare băuturi care ”luptă” împotriva nevoii de zahăr este ceaiul de matcha. Acesta este recomandat inclusiv în diete, datorită proprietăților sale. Cei cărora nu le place matcha, o pot înlocui oricând cu ceai verde.

O altă băutură foarte simplu de preparat acasă este apa infuzată. În sezonul torid, aceasta poate fi consumată în loc de apă simplă, fiind o variantă la fel de bună și de răcoritoare. Apa infuzată poate fi pregătită cu citrice, pepene sau alte fructe care adaugă un plus de aromă.

Shot-urile cu oțet de mere sunt și ele la fel de eficiente pentru combatarea poftei de dulce. Acidul acetic din oțetul de mere ”taie” pofta de zahăr și ajută la încetinirea digestiei carbohidraților.

ADVERTISEMENT
Tags: