Life

Cum să scapi rapid de condensul de pe geamuri. Soluția minune care costă câțiva lei și se găsește în toate locuințele

Vrei și tu să scapi de condensul de pe geamuri dar nu știi cum? Există o soluție minune pe care sigur o ai în casă și care costă doar câțiva lei.
10.12.2023 | 10:30
Cum sa scapi rapid de condensul de pe geamuri Solutia minune care costa cativa lei si se gaseste in toate locuintele
Cum să scapi rapid de condensul de pe geamuri. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Tu știi cum să scapi de condensul de pe geamuri? Această situația apare în special iarna și nu e deloc plăcută. Există însă o soluție minune care costă doar câțiva lei și pe care te poți baza.

Cum să scapi rapid de condensul de pe geamuri

Iarna nu vine doar cu temperaturi scăzute, ci și cu anumite probleme în interiorul casei. Iar una foarte des întâlnită și de care gospodinele știu foarte bine o reprezintă condensul de pe geamuri. 

ADVERTISEMENT

Cum să scapi de condensul de pe geamuri? Nimeni nu vrea umezeală în locuință. Dincolo de faptul că trebuie să fim mereu cu ochii în patru pentru a o înlătura, în timp, poate cauza și probleme de sănătate.

Dacă la prima vedere nu pare a fi periculoasă, în timp, umezeala poate duce la apariția mucegaiului. Iar acesta este de asemenea dificil de îndepărtat și ne poate pune sănătatea în pericol.

ADVERTISEMENT

De ce apare condensul pe geamuri? În primul rând din cauza lipsei de ventilație din cameră. Un alt motiv îl reprezintă ferestrele de proastă calitate, dar și încălzirea deficitară. Pentru a evita această situație, este recomandat să avem un calorifer fix sub geamuri.

Soluția minunea care costă câțiva lei și se găsește în toate locuințele

Și totuși ce să faci ca să scapi de condensul de pe geamuri? Un ingredient banal pe care sigur îl ai în casă poate salva situația. Este vorba despre sarea mare, pe care o folosești și în murături de altfel.

ADVERTISEMENT

Așează o farfurie cu sare mare pe pervaz și vei vedea rezultatele. Aceasta poate să absoarbă umezeala, scăpându-te astfel de condens. Mai mult de atât, sarea nu are miros și nici nu provoacă alergii.

Astfel, nu trebuie să cheltui bani pe diferite substanțe din comerț dacă vrei să scapi de mucegai. Sarea este și ieftină, costă doar câțiva lei, astfel că te poți baza pe ea ori de câte ori ai nevoie.

ADVERTISEMENT

O altă alternativă o reprezintă o soluție pe care o poți prepara acasă. Aceasta are la bază alcool și te ajută să uiți de problema condensului. Nu trebuie decât să amesteci 150 de ml de alcool etilic cu 15 ml glicerină.

Poți opta și pentru votcă dacă nu ai alcool etilic. Substanța obținută se toarnă într-o sticlă, se agită bine, iar mai apoi se întâmplă magia. Pune o cantitate mică de soluție pe o cârpă uscată de bumbac și șterge geamurile. Amestecul funcționează precum o peliculă rezistentă la umezeală.

ADVERTISEMENT