Life

Cum să speli corect geamurile de la casă la final de iarnă. Soluții prin care ferestrele vor străluci

Curățarea corectă a geamurilor locuinței, la final de iarnă. Soluții simple și rapide care să ajute ferestrele să devină strălucitoare. 
14.03.2023 | 07:23
Cum sa speli corect geamurile de la casa la final de iarna Solutii prin care ferestrele vor straluci
Modalități de curățare a geamurilor la final de sezon rece. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Sezonul rece este pe sfârșite, astfel că trebuie să ne pregătim și locuința pentru noul anotimp care a sosit. Curățenia de primăvară este foarte importantă, iar aceasta include și spălarea ferestrelor. Acestea le putem face să fie strălucitoare prin mai multe modalități.

Cum să îți cureți geamurile la final de iarnă. Soluții prin care ferestrele vor străluci

Curățarea geamurilor de la casă trebuie făcută cu multă grijă, pentru a evita zgârieturile și lăsarea urmelor. Nu de multe ori am observat cum soluții prezentate prin reclame, ca fiind cele mai bune, că nu sunt eficiente. Efectele lor au fost unele dezamăgitoare.

ADVERTISEMENT

Noi îți prezentăm câteva trucuri pe care le poți aplica foarte simplu și ușor. De exemplu, pune într-un lighean sau într-o găleată sau cratiță mare apă pură și rece. Peste aceasta toarnă câteva picături de detergent lichide pentru vase, potrivit dcnews.ro

Trecem, așadar, la treabă! Nu oricum, ci utilizează o cârpă care să nu fie murdară, ideal din microfibră sau este util și un burete. Unul dintre cele două pentru care ai optat le treci peste suprafața ferestrei. Mișcările nu trebuie să fie circulare, ci de sus în jos.

ADVERTISEMENT

S-a observat de-a lungul timpului că îndepărtarea murdăriei de pe geamurile de la casă, prin mișcări circulare, nu este una bună, căci poate lăsa urme. Atenție, se spală atât suprafața din interiorul locuinței, cât și cea din exterior. Totul va fi astfel impecabil.

O altă modalitate este amestecul de oțet cu apă. La un litru de apă se pot pune două linguri de oțet. Ulterior, se înmoaie în compoziție un prosop curat sau, dacă ai pus-o într-un recipient, aceasta se pulverizează pe sticlă, după care ștergi, chiar și cu un prosop de hârtie.

ADVERTISEMENT

Se mai întâmplă ca să rămână urme de murdărie sau dungi, iar ceea ce trebuie să faci în această situație este să pulverizezi încă o dată și apoi să ștergi. În general, de fapt, ferestrele murdare se spală de două ori la rând, potrivit specialiștilor.

Curățarea geamurilor de la casă cu amidon și ceai de lămâie

Ai auzit vreodată de curățarea ferestrelor cu ceai de lămâie? Într-un vas cu 2-3 litri de apă se pun o felie de lămâie și un pliculeț de ceai. Aceste două ingrediente dizolvă cât ai clipi grăsimea și praful de pe suprafața geamului. De altfel, s-a dovedit că acidul citric are capacitatea de a distruge calcarul.

ADVERTISEMENT

Printre toate acestea, ai încercat să speli geamurile de la casă cu amidon? Dacă nu, pune într-un bol două linguri de amidon de porumb, în 700 ml de apă fierbinte și amestecă totul bine, bine, încât să nu rămână cocoloașe. Torni lichidul într-un recipient cu pulverizator și stropești ferestrele. Șterge totul cu o cârpă din microfibră. Mult spor!

ADVERTISEMENT
Tags: