Life

Cum să verifici viteza la Internet. Există diferențe în ceea ce privește download și upload

Cum să verifici viteza la Internet. Ce trebuie să știi despre diferențele dintre download și upload și unde poți face un test de viteză.
28.04.2023 | 18:34
Cum sa verifici viteza la Internet Exista diferente in ceea ce priveste download si upload
Cum să verifici viteza la Internet. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum să verifici viteza la internet. Există diferențe în ceea ce privește serviciile de download și upload și unul dintre ele va fi mai încet. Pentru a verifica viteza la internet este nevoie să faci un test specific.

Cum să verifici viteza la Internet

Nu este nimic prea complicat pentru că sunt o mulțime de site-uri care se ocupă de acest lucru și tu trebuie să dai doar un click.

ADVERTISEMENT

Rezultatele unui test de verificare a vitezei de internet ne arată viteza de download. Aceasta reprezintă rata în megabytes pe secundă cu care poți descărca informații.

Tot aici apare și viteza de upload, care este viteza cu care poți să urci conținutul în modul online, inclusiv pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Aici apare viteza cu care poți să încarci poze pe Facebook sau să postezi videoclipuri pe YouTube. De asemenea, tot în cadrul unui test prin care vei afla viteza la internet va apărea și ping-ul.

Acesta măsoară timpul de inițiere a unei conexiuni cu un server de internet până când ai succes de a te conecta. Rezultatul este afișat în milisecunde.

ADVERTISEMENT

Care este diferența între download și upload

Un lucru foarte important pe care trebuie să îl știi este că diferența între viteza ta de download și cea de upload. Ea este de circa 20 de procente.

Aceasta din urmă este mai lentă față de cea dintâi și de cele mai multe ori pe oameni îi interesează viteza de download. Ea ne spune cât de repede se încarcă un site, spre exemplu. Ping-ul este important pentru cei care vor să se joace pe telefon și să se asigure că le merge bine.

ADVERTISEMENT

Un lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este că testul de viteză al conexiunii la internet va depinde de distanța la care te afli tu față de router sau de grosimea pereților.  Poți face teste de viteză al conexiunii la internet pe speed test.net sau fast.com.

ADVERTISEMENT
Tags: