Life

De câte ori pe lună trebuie să oprești, de fapt, routerul WI-FI. Doar așa vei avea o conexiune mai rapidă

Cum să ai o conexiune mai rapidă la internet. Routerul pentru WI-FI trebuie oprit de mai multe ori pe lună. Cât este necesar?
10.04.2023 | 20:40
De cate ori pe luna trebuie sa opresti de fapt routerul WIFI Doar asa vei avea o conexiune mai rapida
Routerul WI-FI este folosit de milioane de români. Sursa foto: Ideall.ro
ADVERTISEMENT

Se spune că România se situează în topul țărilor cu cea mai bună conexiune la internet, din Europa. Totuși, asta nu înseamnă că problemele în acest sens sunt inevitabile. Unele persoane locuiesc în zone în care internetul este foarte slab, iar altele au nevoie de un router WI-FI ca să dispună de o rețea funcțională.

De câte ori pe lună trebuie să deconectezi routerul WI-FI de la internet

În cazul routerului WI-FI, s-a descoperit că trebuie oprit de câteva ori pe lună, pentru ca să fie mai rapidă conectarea la internet. Iată un truc pe care îl poți aplica și ca să oprești anumite persoane să îți utilizeze serviciul de internet pe care tu îl plătești lunar.

ADVERTISEMENT

Experții de la Ritter Communication au constatat că locul unde este ținut routerul WI-FI contează de asemenea pentru un internet eficient. Ei recomandă să-l amplasăm la o înălțime de 1, 5-2,1 metri de podea, fără a fi în preajma altor obiecte.

Poziționarea routerului WI-FI este relevantă deoarece acest dispozitiv funcționează la fel ca un radio, aparat care trebuie păstrat în anumite locuri unde este semnal, ca să poată fi ascultat conținutul pe care îl difuzează. Locurile înalte au fost întotdeauna o opțiune ideală atât pentru semnalul radio, cât și pentru internet.

ADVERTISEMENT

”Recomandă, să pui routerul la o înălțime de 1,5-2,1 metri de podea, fără să fie obstrucționat de obiecte. Routerul tău emite unde radio care se răspândesc în sus și în jos de la sursă. Dacă poziționezi routerul la o distanță bună de podea, atunci vei avea semnal pe o arie mai mare”, au transmis experții de la Ritter Communications.

Pe lângă asta, specialiștii de la Ritter Communication ne sugerează și să deconectăm routerul WI-FI de la internet cel puțin o dată pe lună, astfel încât să se refacă semnalul. Nu este greu de făcut acest pas, ci trebuie apăsat pe butonul ”oprit” sau scos cablul de conectare, din spatele routerului.

ADVERTISEMENT

Cum au apărut routerele WI-FI

Totul a început în 1976, în America. Cercetători de la Universitatea din Hawaii au descoperit că se poate utiliza internetul și fără a fi nevoie de un fir, de la distanțe diferite. Ei au conectat două sisteme printr-un aparat ce pe atunci nu purta denumirea de ”router”, potrivit zonait.ro

În 1976 existau ”routere” sub forma unor mini-computere PDP-11. Dispozitivele i-au fascinat atât de mult pe oamenii de știință, încât nu a durat mult până ca reprezentanții din industria de telecomunicații să fie interesați de achiziționarea acestora.

ADVERTISEMENT

Cu timpul, ”mini-calculatoarele” au devenit dispozitivele actuale, sub formă de placă de bază, cu procesor de rețea și o componentă de hardware. Se spune că ”din greșeală” s-a ajuns la forma din prezent a routerelor. Indiferent de modul cum s-au inventat, cert este că sunt foarte utile ca să ne conectăm la internet.

ADVERTISEMENT