Life

Cum scapi de părul electrizat. Greșelile pe care le faci atunci când te coafezi

Cum poți să scapi de părul electrizat. Greșelile pe care le faci în timp ce te coafezi. Trucuri simple pentru a evita această problemă.
29.11.2023 | 17:37
Cum scapi de parul electrizat Greselile pe care le faci atunci cand te coafezi
Cum scapi de părul electrizat. Sursa foto: Freepik/cookie_studio
ADVERTISEMENT

Trucuri care te pot ajuta să scapi de părul electrizat. Sunt câteva greșeli pe care s-ar putea să le faci zilnic și care pot duce la apariția acestui fenomen.

Cum scapi de părul electrizat. Ce greșeli provoacă acest fenomen

Poate ți s-a întâmplat, de mai multe ori, să ți se electrizeze părul și să se agațe de piele sau de hainele tale. Acest fenomen este cauzat de frecarea dintre păr și un alt obiect, iar condițiile uscate înrăutățesc situația.

ADVERTISEMENT

Părul poate acumula și el sarcini electrice, la fel ca restul corpului. Dacă porți o pălărie, atunci electronii se pot acumula pe aceasta. Când dai jos pălăria, electronii negativi pot merge cu ea, iar părul este încărcat pozitiv.

Firele de păr pozitive se resping între ele, ceea ce duce la ridicarea lor, lucru care poate fi enervant pentru oricine. Din cauza acestui fenomen, părul devine rebel și greu de aranjat.

ADVERTISEMENT

În mod normal, părul este încărcat negativ, iar chimiștii din industria cosmetică au găsit o soluție pentru a combate electricitatea statică. Aceștia au fabricat produse speciale pentru păr, care sunt încărcate pozitiv.

Există câteva greșeli pe care le facem și care duc la electrizarea părului. Pentru a preveni acest fenomen, poți folosi șampon hidratant, special pentru părul uscat, care e mai predispus la electricitate statică. Poți căuta tratamente de condiționare, care conțin uleiuri sau unturi.

ADVERTISEMENT

După utilizarea șamponului, e bine să aplici un balsam hidratant, ușor si calitativ. De asemenea, nu e bine să te speli pe cap prea des, ci de 2 – 3 ori pe săptămână. În loc de apă fierbinte, folosește apă călduță, pentru că doar așa vei evita uscarea părului.

O greșeală pe care s-ar putea să o faci este să folosești un pieptăn sau o perie de păr din metal. Trebuie să renunți la acestea și să utilizezi, în  schimb, perii cu păr de mistreț, din lemn sau din bambus. Pieptenii din plastic pot crește statica, pentru că nu conduc electricitatea.

ADVERTISEMENT

Cel puțin o dată pe lună, este bine să aplici un tratament de condiționare în profunzime. Este bine să faci acest lucru înainte te a te spăla pe cap, în mod obișnuit.

Poți folosi un spray balsam antistatic fără clătire, mai ales atunci când vremea este uscată. În acest fel, vei menține părul hidratat, notează dcmedical.ro.

Alte trucuri ca să eviți electrizarea părului

Un alt lucru pe care îl poți face ca să eviți electrizarea părului este să utilizezi fețe de pernă și prosoape din fibre naturale, precum bumbacul sau mătasea. Acestea nu rețin sarcinile electrice la fel de bine ca țesăturile sintetice.

Dacă folosești des instrumente de coafat cu căldură, atunci ar fi bine să limitezi utilizarea acestora. Atunci când le folosești, totuși, e bine să-ți protejezi părul cu un agent de protecție termică de înaltă calitate. În plus, e bine să renunți la produsele de păr care conțin sulfați.

La coafarea părului, ai grijă să folosești fixativ hidratant, ulei de păr hrănitor, dar și balsam de păr fără clătire. De asemenea, ceara de păr SPF ar putea fi de mare ajutor pentru a avea părul neted.

Folosește, de asemenea, un uscător de păr ionic. Moleculele de apă sunt încărcate pozitiv, iar uscătoarele de păr care emană ioni negativi contribuie la micșorarea particulelor de apă, dar și la netezirea părului, după cum consideră oamenii de știință.

Atunci când vine vorba de îmbrăcăminte, hainele care intră în contact cu părul trebuie să conțină fibre naturale. Pălăriile, bentițele și eșarfele trebuie să fie din bumbac, pentru că nu rețin sarcinile electrice la fel de bine ca cele sintetice. Evită articolele vestimentare și accesoriile din nailon și poliester.

ADVERTISEMENT
Tags: