Life

Trucul care previne căderea părului. Ce ingrediente să adaugi în șampon înainte să te speli pe cap

Trucul care poate preveni căderea părului. Ingredientele pe care să le adaugi în șampon înainte să te speli pe cap. Pot face minuni.
22.11.2023 | 10:20
Trucul care previne caderea parului Ce ingrediente sa adaugi in sampon inainte sa te speli pe cap
Trucul care previne căderea părului. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Trucul care te ajută să previi căderea părului. Sunt câteva ingrediente pe care le poți adăuga în șampon înainte să te speli pe cap. Doar așa îți menții scalpul sănătos.

Trucul care poate preveni căderea părului. Ce ingrediente e bine să adaugi în șampon

Multe persoane se confruntă cu căderea părului, problemă care e foarte comună, dar poate fi prevenită cu ajutorul unor mici schimbări în rutina de îngrijire. De exemplu, atunci când te speli cu șampon, poți adăuga diverse ingrediente care ajută la revitalizarea firului de păr.

ADVERTISEMENT

Problema apare din diverse cauze, cum ar fi stresul, schimbările hormonale, lipsa nutrienților esențiali sau folosirea produselor chimice dure. Pentru a scăpa de această problemă, trebuie să știi factorii care duc la pierderea excesivă a părului.

Poți combate căderea excesivă a părului facă folosești produsele potrivite de îngrijire. Unele uleiuri esențiale adăugate în șampon pot să fie de folos dacă te confrunți cu o astfel de problemă, conform specialiștilor.

ADVERTISEMENT

De exemplu, uleiul esențial de lămâie are antiseptice și antioxidante. Este benefic pentru sănătatea scalpului, așa că poți adăuga câteva picături în șampon pentru a ajuta la regenerarea părului. În plus, părul va avea un miros proaspăt datorită aromei de lămâie.

Un alt ingredient pe care îl poți adăuga este uleiul esențial de rozmarin. Cunoscut pentru proprietățile sale de stimulare a circulației sanguine la nivelul scalpului, rozmarinul previne căderea părului și ajut la creșterea sănătoasă a acesteia.

ADVERTISEMENT

De asemenea, poți adăuga în șamponul tău un alt ingredient foarte benefic pentru păr. Este vorba despre uleiul esențial de vitamina E, care contribuie la sănătatea scalpului și a părului și poate preveni căderea acestuia, notează romaniatv.net.

Alimentele pe care să le consumi pentru a evita căderea părului

Un alt lucru pe care îl poți face atunci când te confrunți cu căderea excesivă a părului este să consumi anumite alimente care pot preveni această problemă.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre alimente care conțin proteine, cum ar fi pește, carne de pui, ficat de vițel, ouă, fasole sau nuci. Lactatele, cum ar fi iaurtul sau brânza degresat, sunt și ele recomandate.

Fructele uscate, cum ar fi stafidele, ajută la întărirea rădăcinii firului de păr. Spanacul, urzicile, cerealele integrale și sucul de cireșe conțin fier, motiv pentru care sunt esențiale pentru prevenirea căderii părului.

Fructele cu vitamina C, precum portocalele, lămâile și căpșunile, trebuie consumate pentru a menține sănătatea firului de păr. Ai nevoie, dea asemenea, și de alimente bogate în zinc, precum creveți, stridii sau midii, dar nu trebuie consumate în exces.

ADVERTISEMENT
Tags: