Life

Cum se adaugă corect apa în pilaf. Greșeala frecventă făcută de gospodine

Cum e indicat să se pună apă în pilaf. Eroarea pe care o fac foarte multe femei când se apucă de pregătit acest preparat.
11.02.2023 | 13:16
Cum se adauga corect apa in pilaf Greseala frecventa facuta de gospodine
Cum e indicat să se pună apă în pilaf. Eroarea pe care o fac foarte multe femei când se apucă de pregătit acest preparat. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum se adaugă corect apa în pilaf. Greșeala frecventă făcută de gospodine. Fiecare pas e foarte important, rezultatul final depinzând enorm de întregul proces. E musai să respecți rețeta când te apuci de treabă.

Cum e indicat să se pună apă în pilaf. Eroarea pe care o fac foarte multe femei când se apucă de pregătit acest preparat

Pilaful este un preparat culinar care se gătește în mai multe zone din întreaga lume. Este un fel de mâncare realizat din orez și care nu are nevoie de un timp foarte mare de gătit, dar cu toate acestea unele gospodine greșesc când îl fac.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai mari erori are legătură cu apa care se folosește. Indicat ar fi ca aceasta să nu se adauge în oală direct de la robinet, rece, ci să fie călduță pentru că în felul acesta mâncarea nu se va transforma într-un terci.

De asemenea, temperatura greșită legat de lichidul folosit face ca pilaful să nu mai aibă gust, indiferent cât de multe condimente alegeți să utilizați. La fel de importantă este și cantitatea de apă care se adaugă peste orez.

ADVERTISEMENT

În plus, apa se toarnă cu ajutorul unei site, truc care va păstra textura ingredientelor. În felul acesta produsele vor rămâne intacte și nu se vor transforma într-o mâncare banală. Totodată, vasul trebuie să fie potrivit pentru acest preparat.

Ponturi pentru un pilaf ca la restaurant

Una dintre regulile de bază pentru un pilaf perfect ca la restaurant este spălarea orezului până când apa rămâne curată și transparentă. Uneori acest proces poate fi realizat de mai multe ori, însă boabele trebuie să fie intacte.

ADVERTISEMENT

În cazul în care orezul se fărămițează foarte ușor atunci când îl pisați în mână înseamnă că este expirat și nu mai poate fi folosit. În general, marii bucătari folosesc un ceaun pentru că nu se lipsește orezul de fundul său.

Pilaful nu se amestecă în timpul în care stă pe aragaz, ci abia la final, când este aproape gata. De asemenea, vasul trebuie să stea acoperit cu un capac ca să se pătrundă toate aromele de la carne, legume și condimente.

ADVERTISEMENT

Ceaunul se învelește cu un prosop cald după ce ați terminat pilaful. În felul acesta mâncarea va fi mai gustoasă. Proporția de apă și orez depinde enorm de modul de preparare a pilafului, în general utilizându-se 3 căni de apă la una de orez.

ADVERTISEMENT
Tags: