Life

Câtă cantitate de apă se pune la o cană de orez și cum îl fierbi ca să nu se facă pilaf. Greșeala pe care mulți o fac

Câtă cantitate de apă se pune la o cană de orez. Cum trebuie să îș fierbi ca să nu se facă pilaf. Aceasta este greșeala făcută des.
05.11.2022 | 17:36
Cata cantitate de apa se pune la o cana de orez si cum il fierbi ca sa nu se faca pilaf Greseala pe care multi o fac
Câtă cantitate de apă se pune la o cană de orez și cum îl fierbi ca să nu se facă pilaf. Foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Secretul pentru a fierbe orezul și să nu se facă pilaf. Care este greșeala pe  care o fac multe gospodine.

Câtă cantitate de apă se pune la o cană de orez

Care este secretul pentru a face orezul perfect exact ca în Japonia. Dacă te-ai întrebat acest lucru atunci trebuie să știi că ai nevoie doar de două ingrediente, anume de orez și de apă.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie în nici un caz să pui sare pentru că este foarte posibil ca orezul pufos pe care îl vrei să se transforme într-un pilaf de orez.

Pentru un bol de orez ai nevoie de circa 90 de g de orez care își va dubla greutatea odată gătit. Ceea ce trebuie să faci înainte de a pune orezul în oală este să îl speli cu mișcări circulare.

ADVERTISEMENT

Poți folosi inclusiv două ape în care să speli orezul, până când apa se face alburie, dar este limpede. Un alt sfat foarte bun din bucătărie pentru a găti orezul perfect este să îl lași să se hidrateze vreme de jumătate de oră.

Cum se gătește orezul japonez, care nu este pilaf

Pentru a face orezul japonez, mai întâi pui orez într-o oală, adaugi apă, pui un capac și abia apoi dai drumul la foc.

ADVERTISEMENT

După aceea, focul trebuie să fie unul puternic și capacul nu trebuie sub nici o formă ridicat. Orezul trebuie fiert la foc mic, după ce acesta a dat în fiert și îl lăsăm să fiarbă circa 15 minute.

Ulterior, orezul trebuie lăsat să se odihnească timp de alte 10 minute.

Proporția pe care trebuie să urmezi pentru a avea parte de orez ca în Japonia este la o măsură de orez să pui o măsură și un sfert de apă.

ADVERTISEMENT

Mai precis, tabelul de orez și apă este următorul, conform republica.ro:

100 grame orez – 110 ml apă

150 grame orez – 160 ml apă

180 grame orez – 200 ml apă

200 grame orez – 220 ml apă

300 grame orez – 330 ml apă

450 grame orez – 500 ml apă

Mai precis, pentru o cană de orez ai nevoie de circa două căni și jumătate de apă. Dacă vrei să gătești un risotto, cantitatea va fi de trei căni de apă și pentru orezul pilaf trebuie să adaugi circa 4 căni de apă.

ADVERTISEMENT
Tags: