Life

Cum se curăță rapid butoanele de la aragaz de grăsime. Soluția e simplă și ieftină

Cum se curăță rapid butoanele de la aragaz de grăsime. Poți prepara o soluție rapidă și ieftină, dar eficientă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente la îndemâna oricui.
28.05.2022 | 00:13
Cum se curata rapid butoanele de la aragaz de grasime Solutia e simpla si ieftina
Cum se curăță rapid butoanele de la aragaz de grăsime. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Butoanele de la aragaz se curăță regulat de grăsime, iar pentru acest lucru nu ai nevoie de o soluție ieftină și accesibilă pentru oricine.

Soluția simplă și ieftină pentru a curăța rapid butoanele de la aragaz de grăsime

Pentru a curăța butoanele de la aragaz de grăsime ai nevoie de bețișoare igienice din bumbac,  periuță de dinți și câteva picturi de amoniac-anason.

ADVERTISEMENT

Se înmoaie bețișoarele igienice de bumbac în soluția de amoniac-anason. Se aplică apoi pe locurile dificil de curățat dintre butoane și aragaz. Se lasă să acționeze între 5 ți 7 minute. Grăsimea se va curăța acum foarte ușor.

Se lasă să acționeze între 5 și 7 minute, după care grăsimea se va spăla foarte ușor.

Trucuri pentru îndepărta murdăria de pe ochiurile și grătarul de la aragaz

Dacă grăsimea s-a depus pe grătarul de la aragaz, poți prepara o soluție pe bază de oțet și bicarbonat de sodiu, care este foarte eficientă pentru curățare.

ADVERTISEMENT

Ai nevoie doar de 2 linguri de bicarbonat de sodiu, 2 căni de oțet și o jumătate de cană de sare grunjoasă.

Ingredientele se amestecă, după care se obține o pastă care se aplică pe grătarul de la aragaz și se lasă să acționeze timp de mai multe ore sau chiar peste noapte. Se clătește apoi cu apă caldă și se lasă la uscat.

ADVERTISEMENT

Ochiurile de la aragaz se curăță cu ajutorul unei soluții pe bază de săpun, 2 litri de apă și 2 linguri de oțet alb. Se fierbe apa și se adaugă bucăți de săpun în ea, după care se amestecă până când săpunul de topește. Se lasă soluția să se răcească și se adaugă oțetul.

Ochiurile de la aragaz se pun în această soluție și se lasă la înmuiat timp de 30 de minute. Poți folosi o periuță de dinți pentru a curăța zonele mai puțin accesibile. Se clătesc apoi cu apă rece, se lasă la scurs și se șterg cu o lavetă moale.

ADVERTISEMENT

Cum să cureți cuptorul aragazului cu un minim de efort

Cuptorul aragazului se poate curăța cu oțet de mere, apă și bicarbonat de sodiu. Mai întâi se scot etajerele din cuptor. Se pun apoi câteva linguri de bicarbonat de sodiu într-un vas și se amestecă cu puțină apă, până se obține o pastă omogenă.

După aplicare, pasta se întinde bine peste tot în interiorul cuptorului. Pasta se lasă să acționeze peste noapte. A doua zi, stratul de bicarbonat de sodiu se îndepărtează cu ajutorul unui prosop, aplicându-se oțet în prealabil.

Interiorul cuptorului se șterge bine cu ajutorul unui prosop umed. La sfârșit se aprinde cuptorul, se reglează la foc mic și se lasă să se usuce bine la căldură, timp de 15-20 de minute.

Aragazul se poate curăța rapid de depuneri de carbon sau grăsimi cu ajutorul unui aparat de curățat cu abur. În acest fel, murdăria de pe aragaz se va aburi în câteva minute, după care se va curăța cu o cârpă umedă.

ADVERTISEMENT
Tags: