Life

Cum cureți simplu și rapid arsurile și petele de grăsime de pe aragaz. Secretul a fost dezvăluit

Cum cureți simplu și rapid arsurile și petele de grăsime de pe aragaz? Specialiști au dezvăluit secretul. Soluția este una la îndemână.
18.09.2021 | 09:55
Cum cureti simplu si rapid arsurile si petele de grasime de pe aragaz Secretul a fost dezvaluit
Cum cureți simplu și rapid arsurile și petele de grăsime de pe aragaz. Secretul a fost dezvăluit. Sursa foto: realitatea.net
ADVERTISEMENT

Când vine vorba de curățenia în bucătărie, aragazul reprezintă fără îndoială ”obiectivul” cel mai greu de păstrat curat. Cu toții dorim să avem mereu impecabil acest electrocasnic, fără resturi de mâncare și, mai important, fără urme de grăsime.

În cele ce urmează vă vom dezvălui un procedeu cu ajutorul căruia veți face aragazul să strălucească, fără prea mult efort și, mai important, fără un consum mare din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT

Cum să cureți arsurile și petele de grăsime de pe aragaz. Care e secretul

Metoda despre care vom vorbi nu este nicidecum una revoluționară, de ultimă generație, ci este una care pe care o avem la îndemână, dar de care nu ne prea folosim.

Secretul are un nume: bicarbonat! De acest procedeu am auzit de la bunici, mătuși sau părinți, însă nu prea am avut încredere să îl aplicăm. El e, nu-i așa, învechit, iar pe piață au apărut multe alternative.

ADVERTISEMENT

Ei bine, specialiștii ne spun că acest truc este extrem de eficient. Pe deasupra, mai vine și cu un avantaj fundamental în aceste vremuri: economia de bani.

Cum să cureți aragazul cu bicarbonat. Metoda e simplă

Pașii care trebuie urmați pentru a curăța aragazul cu bicarbonat sunt extrem de simpli și rapizi. Aceștia sunt prezentați de Lovedeco.ro.

ADVERTISEMENT

În primă fază trebuie preparată o soluție din jumătate de cană de bicarbonat și jumătate de apă caldă. Aceasta se aplică pe suprafața aragazului și lăsată să acționeze timp de câteva minute.

E important un aspect: să avem în vedere starea în care se află petele (de mizerie, de grăsime). Dacă sunt recente, este nevoie 2-3 minute de acțiune. Dacă sunt vechi de câteva zile, cel puțin 10 minute sunt necesare.

ADVERTISEMENT

Urmează eliminarea problemei! Imediat după ce soluția își face treaba și înmoaie petele, luați un burete sau o lavetă moale și îndepărtați murdăria. Veți vedea imediat efectul: o suprafață ca nouă, lipsită de orice urmă de grăsime.

Mare ATENȚIE! Bicarbonatul de sodiu este abraziv, astfel că este bine să aveți grijă atunci când îl îndepărtați, pentru a nu afecta suprafața aragazului. Din această cauză, nu se recomandă utilizarea unui burete abraziv, din sârmă, pentru eliminarea bicarbonatului de pe suprafața aragazului.

Curățarea aragazului cu bicarbonat poate fi realizată ori de câte ori este necesar. Uneori, chiar și după fiecare utilizare. Avantajul e că întregul proces durează cel mult un sfert de oră.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită