Dacă nu mai știi ce să pregătești la micul dejun, FANATIK îți sugerează o rețetă de omletă. Este gata în doar câteva minute, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar la final vei fi cu siguranță mulțumit de rezultat. Este delicioasă!
Dacă nu mai știi să mănânci la micul dejun, poți încerca următoarea rețetă de omletă. Este gata în doar câteva minute și trebuie să o încerci neapărat. Este sățioasă, delicioasă și nici nu ai nevoie de multe ingrediente.
Astfel, pentru a prepara omleta perfectă sunt necesare 3 ouă, 30 de grame de unt și 40 de grame de cașcaval sau, în funcție de gusturi și preferințe, de parmezan sau brânză cheddar. De altfel, nu pot lipsi condimentele, sare și piper.
Dacă ai toate aceste lucruri la îndemână, în 15 minute vei găti cea mai bună omletă chiar fără să ai aptitudini de mare bucătar, însă trebuie să ții cont că îți vor mai trebui și o tigaie bună, antiaderentă, un tel și o spatulă.
Cele trei ouă, de altfel considerate de experții bucătari cantitatea optimă pentru o omletă, se sparg într-un castron și odată cu ele se pun și condimentele. În rețetă sunt menționate doar sarea și piperul, însă pot fi adăugate, după plac, și altele.
După aceea, de preferat cu telul, dar este în regulă și o furculiță, se bat foarte bine ouăle. Este important să fie amestecate bine, energic, pentru că în acest proces omleta va prinde aer și astfel va avea mai mult volum.
De menționat este că ele trebuie puse în tigaie imediat după ce au fost amestecate, altfel omleta nu va ieși pufoasă, deci aceasta trebuie pusă pe foc, la încins, cu puțin timp înainte.
Untul trebuie pus în tigaie și „plimbat”, până se topește, după care se adaugă ouăle condimentate. Compoziția se poate mișca puțin, la fel ca în cazul clătitelor, pentru a se întinde uniform. Mișcarea se poate repede de fiecare dată când vezi că începe să se gătească pe margine.
Pune apoi cașcavalul ras peste și împăturește-o pe jumătate după ce acesta s-a topit. Asta este tot! Tigaia se ia de pe aragaz înainte ca omleta să fie complet, pentru că va continua să se gătească.