Life

Cum se face omleta perfectă. E gata în doar câteva minute

Cum să faci cea mai bună omletă, perfectă pentru micul dejun? Durează doar câteva minute până e gata, iar gustul este deosebit.
02.03.2023 | 14:59
Cum se face omleta perfecta E gata in doar cateva minute
Rețeta perfectă de omletă. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Dacă nu mai știi ce să pregătești la micul dejun, FANATIK îți sugerează o rețetă de omletă. Este gata în doar câteva minute, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar la final vei fi cu siguranță mulțumit de rezultat. Este delicioasă!

Rețeta perfectă de omletă. Este gata în doar câteva minute

Dacă nu mai știi să mănânci la micul dejun, poți încerca următoarea rețetă de omletă. Este gata în doar câteva minute și trebuie să o încerci neapărat. Este sățioasă, delicioasă și nici nu ai nevoie de multe ingrediente.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru a prepara omleta perfectă sunt necesare 3 ouă, 30 de grame de unt și 40 de grame de cașcaval sau, în funcție de gusturi și preferințe, de parmezan sau brânză cheddar. De altfel, nu pot lipsi condimentele, sare și piper.

Dacă ai toate aceste lucruri la îndemână, în 15 minute vei găti cea mai bună omletă chiar fără să ai aptitudini de mare bucătar, însă trebuie să ții cont că îți vor mai trebui și o tigaie bună, antiaderentă, un tel și o spatulă.

ADVERTISEMENT

Cum să pregătești omleta pas cu pas

Cele trei ouă, de altfel considerate de experții bucătari cantitatea optimă pentru o omletă, se sparg într-un castron și odată cu ele se pun și condimentele. În rețetă sunt menționate doar sarea și piperul, însă pot fi adăugate, după plac, și altele.

După aceea, de preferat cu telul, dar este în regulă și o furculiță, se bat foarte bine ouăle. Este important să fie amestecate bine, energic, pentru că în acest proces omleta va prinde aer și astfel va avea mai mult volum.

ADVERTISEMENT

De menționat este că ele trebuie puse în tigaie imediat după ce au fost amestecate, altfel omleta nu va ieși pufoasă, deci aceasta trebuie pusă pe foc, la încins, cu puțin timp înainte.

Untul trebuie pus în tigaie și „plimbat”, până se topește, după care se adaugă ouăle condimentate. Compoziția se poate mișca puțin, la fel ca în cazul clătitelor, pentru a se întinde uniform. Mișcarea se poate repede de fiecare dată când vezi că începe să se gătească pe margine.

ADVERTISEMENT

Pune apoi cașcavalul ras peste și împăturește-o pe jumătate după ce acesta s-a topit. Asta este tot! Tigaia se ia de pe aragaz înainte ca omleta să fie complet, pentru că va continua să se gătească.

ADVERTISEMENT