Life

Rețeta de mic dejun pe care trebuie să o încerci neapărat. Are doar două ingrediente și este extrem de sănătoasă

Dacă te-ai săturat de ouăle fierte, ori celebra omletă, există o altă rețetă de mic dejun pe care trebuie să o încerci. E foarte simplă și are la bază doar două ingrediente.
13.02.2023 | 08:34
Reteta de mic dejun pe care trebuie sa o incerci neaparat Are doar doua ingrediente si este extrem de sanatoasa
Rețeta de mic dejun pe care trebuie să o încerci neapărat. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar acest lucru îl știe probabil toată lumea. Avem nevoie de energie în fiecare dimineață pentru a face față provocărilor din întreaga zi, însă doar anumite mâncăruri pot fi consumate încă de la primele ore ale dimineții.

Rețeta de mic dejun extrem de rapidă cu doar două ingrediente

În general, la micul dejun mâncăm fie mezeluri, fie un ou fiert, o omletă, sau de ce nu două ochiuri prăjite alături de o felie de pâine prăjită cu unt. Dacă îți dorești însă un meniu mai variat la primele ore ale dimineții, există o rețetă destul de sățioasă și de sănătoasă, care merită încărcată.

ADVERTISEMENT

O combinație interesantă este cea de cartofi cu ouă. Unele persoane preferă să mănânce niște cartofi prăjiți alături de niște ochiuri, însă de dimineață un astfel de preparat poate fi prea mult. Există însă o soluție care te poate ajuta să combini gustul cartofilor cu cel al ouălelor.

Dacă mai adaugi și câteva mirodenii, vei avea un mic dejun cu adevărat savuros, dar și într-un timp foarte scurt. În cazul în care vrei să încerci o astfel de rețetă, ingredientele necesare pentru o mic dejun special, sănătos, sățios, dar și variat sunt următoarele:

ADVERTISEMENT
  • 2 cartofi mari (jumătate de kilogram)
  • pătrunjel
  • ceapă verde
  • sare, piper, usturoi praf
  • 2 ouă medii
  • amidon 2 linguri mari
  • boia dulce
  • coriandru 7 grame

Secretul pentru un mic dejun sățios

După cum probabil ai observat deja, cele două ingrediente principale din această rețetă pentru micul dejun sunt cartofii și ouăle. Pătrunjelul, ceapa, dar și restul condimentelor nu vor face altceva decât să dea un gust mai aromat preparatului tău, așa că le poți adăuga după gust.

ADVERTISEMENT

Iar pentru cei care vor o aromă și mai intensă și vor să prepare și un sos pe măsură, aceștia vor avea nevoie de o lămâie, mai exact de jumătate din sucul ei, de coaja de lămâie, dar și de pătrunjel și o jumătate de castravete, la care se mai adaugă sare și piper după gust, ulei de măsline, sos picant, dar și un cățel de usturoi, la alegere.

În ceea ce privește modul de preparare al acestei rețete simple pentru micul dejun, prima oară te vei ocupa de cartofi, aceștia trebuie să fie curățați, iar mai apoi rași și storși bine pentru a nu rămâne prea multă apă. Cartofii vor fi amestecați cu restul ingredientelor, într-un bol cât se poate de încăpător.

ADVERTISEMENT

Vei obține o compoziție omogenă, precum cea pentru clătitele americane, pe care o vei pune la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Practic te vei bucura la final de o chifteluță cu ouă, dar și cu cartofi extrem de delicioasă, alături de care poți consuma și sosul realizat din ingredientele menționate mai sus.

ADVERTISEMENT