News

Cum se împarte o fată de 15 ani între școală și crescut 400 de oi: ”Sunt colegi care mă jignesc. E greu”

Cum se împarte o fată de 15 ani între școală și crescut 400 de oi. Corina e obișnuită cu munca grea, dar își găsește vreme și pentru școală, într-o atmosferă apăsătoare.
03.05.2023 | 16:24
Cum se imparte o fata de 15 ani intre scoala si crescut 400 de oi Sunt colegi care ma jignesc E greu
Cum se împarte o fată de 15 ani între școală și oi. Foto: Botoșani News
ADVERTISEMENT

Cum se împarte o fată de 15 ani între școală și crescut 400 de oi. Corina e obișnuită cu munca grea, dar își găsește vreme și pentru școală, într-o atmosferă apăsătoare. Asta, pentru că unii colegi ironizează tradiția familiei și o jignesc deseori pe fată pentru alegerile făcute.

Cum se împarte o fată de 15 ani între școală și 400 de oi

Conform BotoșaniNews, familia Corinei Chelariu din Santa Mare deține o turmă de 400 de oi din rasa Karakul. Fata în vârstă de 15 ani a învățat tot ce știe de la părinții săi și se mândrește cu acest lucru. Cu toate acestea, colegii săi la școală o ironizează și o jignesc. “Sunt și colegi care mă jignesc. E greu să ajungi unde am ajuns noi“, se plânge fata pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Fata e îndrăgostită de mersul la stână și nu își poate imagina viața fără oi. “Mă mândresc foarte mult cu acest lucru. Îmi place viața la stână, este frumos, iubesc animalele și le îndrăgesc foarte mult”, a explicat Corina pentru AgroTv. Tânăra visează să ajungă profesoară și vrea să-și continue studiile la Liceul Pedagogic. Cu toate acestea, nu vrea să renunțe la tradiția din străbuni, păstoritul oilor.

“Sunt și colegi care mă jignesc uneori, dar le spun mereu că este greu să ajungi unde am ajuns noi și este foarte mult de muncă. Mă mândresc cu acest lucru, nu mi-a fost niciodată rușine și chiar mă și laud cu treaba asta și o voi face în continuare”, a explicat fata, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Fata își iubește așa meseria pe care o face alături de familie, în ciuda faptului că este una foarte periculoasă. Drept dovadă, incidentul de acum o lună de la o stână de oi din Timiș. Atunci, un cioban s-a trezit cu peste 60 de oi ucise peste noapte, cel mai probabil de o haită de câini vagabonzi.

Polițiștii încearcă și acum să dea de urma animalelor ucigașe, mai ales că măcelul s-a produs la o distanță mică de o zonă unde se află case și blocuri. Stâna e la marginea localității Giroc, conform Știrile PRO TV. Ciobanul care a asistat la întreaga scenă spune că s-a uitat neputincios cum aproximativ 10 câini i-au atacat turma și din 180 de oi i-au omorât 65.

ADVERTISEMENT

”Ce să mai scape din fața câinilor, că le-o luat. Nu mi-a fost teamă, dar n-am putut fugi, că am 65 de ani”, s-a plâns Mihai Popa, ciobanul traumatizat. ”Îi plin, îs pline câmpurile”, se plânge ciobanul, când e întrebat dacă în zonă trăiesc mulți câini vagabonzi. Aceștia ar fi aduși și abandonați pe dealuri de oameni.

La fața locului au ajuns mai mulți medici veterinari și polițiști, care au deschis o anchetă, mai ales că există o lege clară care face referire la protecția animalelor. ”Primăria va trebui să ecariseze teritoriul, sunt destul de mulți câini, mai ales în cartierele noi sau cele în construcție. Eu de 17 ani sunt la circumscripție aici, dar așa atac masiv la animale nu a fost până acum”, a transmis medicul veterinar Mihiăță Beșlea.

ADVERTISEMENT

Ciobanul Mihai Popa a mărturisit că nu este prima dată când câinii atacă oile, însă niciodată nu au mai mâncat mai mult de o oaie sau două. ”Am mai pățit, câte una, două, au mâncat toată vara, dar nu așa ceva”, a punctat ciobanul. Acum, prejudiciul cauzat a fost de 50.000 de lei, pe lângă faptul că zeci de ființe nevinovate și-au pierdut viața.

ADVERTISEMENT
Tags: