Sport

Cum se motivează jucătorii de la Zorya Luhansk înaintea returului cu U Craiova: „Dacă pierdem, ne întoarcem în Ucraina!”. Exclusiv

Mirel Rădoi va debuta pe banca Universității Craiova cu Zorya Luhansk în a doua manșă a turului trei preliminar din Conference League. Jucătorii ucrainenilor sunt motivați să obțină calificarea în fața oltenilor.
10.08.2022 | 14:55
Cum se motiveaza jucatorii de la Zorya Luhansk inaintea returului cu U Craiova Daca pierdem ne intoarcem in Ucraina Exclusiv
Jucătorii de la Zorya Luhansk, motivați înaintea partidei cu Universitatea Craiova. sursă foto: Facebook Zorya Luhansk
ADVERTISEMENT

În meciul tur disputat în Polonia, oltenii au fost învinși de formația din Ucraina, scor 0-1, iar partida decisivă pentru calificarea în play-off-ul Conference League se va juca pe stadionul „Ion Oblemenco”. Universitatea Craiova – Zorya Luhansk este programată joi, de la ora 20:30.

Jucătorii celor de la Zorya Luhansk, motivați înaintea confruntării cu Universitatea Craiova: „Calificarea în play-off-ul Conference League ne-ar prelungi șederea în Polonia”

Zorya Luhansk a ajuns în grupele Conference League din sezonul 2021-2022, acolo unde au terminat pe locul trei, cu șapte puncte. În această ediție, jucătorii din lotul ucrainenilor speră să aibă un parcurs cât mai lung în această competiție.

ADVERTISEMENT

După victoria de pe stadionul din Lublin împotriva Universității Craiova, FANATIK a surprins un dialog între jucătorii de la Zorya Luhansk. Fotbaliștii ucraineni au mărturisit că vor să obțină calificarea în fața oltenilor, deoarece prezența în play-off-ul Conference League le-ar prelungi stagiul de pregătire din orașul polonez.

„Dacă pierdem, ne întoarcem în Ucraina! Calificarea în play-off-ul Conference League ne-ar prelungi șederea în Polonia cu câteva săptămâni”, au spus jucătorii de la Zorya Luhansk, după partida tur cu Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sportului, Vadim Gudzeit, a anunțat că sezonul 2022-2023 din campionatul ucrainean va începe pe 23 august. Partidele se vor disputa în Ucraina pe stadioanele din regiunile Kiev, Lviv, Transcarpatia şi Ternopil, cu acordul administrațiilor militare locale, însă fără spectatori.

Mirel Rădoi: „Orice am face, jocul tur nu ne-a dat mari speranțe, trebuie să fim sinceri”

FANATIK a anunțat în exclusivitate că Mirel Rădoi va prelua banca Universității Craiova, după demiterea lui Laszlo Balint. Înaintea partidei retur cu Zorya Luhansk din preliminariile Conference League, fostul selecționer al naționalei României vrea să schimbe atitudinea jucătorilor.

ADVERTISEMENT

„Aș vrea să-i mulțumesc lui Balint și staff-ului său. Vom lua lucrurile bune și vom încerca să schimbăm ce n-a mers bine. Cel mai important test este meciul de joi. Înainte de toate, trebuie să depistăm problemele de la partida tur (n.r. – cu Zorya). Trebuie să avem altă atitudine și alt joc. Vom vedea dacă vom putea câștiga partida în 90 de minute sau în 120 de minute”, a spus Mirel Rădoi.

„Nu am un sistem de joc conturat, pentru că va trebui să văd cum se prezintă jucătorii. Sunt doar două zile până la următorul joc, trebuie să vedem toate rapoartele jucătorilor. Apoi vom decide ce sistem să jucăm, și în funcție de adversar. Știu că Zorya joacă 4-3-3”, a mai spus antrenorul oltenilor.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul „alb-albaștrilor” a mărturist că prestația din prima manșă nu le dă oltenilor speranțe la calificarea în play-off-ul din Conference League. Mirel Rădoi a declarat că jucătorii Universității Craiova trebuie să profite de slăbiciunile celor de la Zorya Luhansk.

„Orice am face, jocul tur nu ne-a dat mari speranțe, trebuie să fim sinceri. Dar este o echipă care are slăbiciunile ei și trebuie să profităm de ele. Este un timp scurt, dar cred că asta putem schimba, atitudinea”, a recunoscut antrenorul Universității Craiova.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Zoria Lugansk: 3,85 este cota pentru ”ambele echipe marchează și peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT