Life

Cum se păstrează brânza în frigider, de fapt. Un celebru bucătar ne învață trucurile sale

Cum se păstrează brânza în frigider, de fapt. Un bucătar celebru de la noi din țară a dezvăluit secretul pentru ca ea să țină mult.
09.08.2023 | 16:51
Cum se pastreaza branza in frigider de fapt Un celebru bucatar ne invata trucurile sale
Cum se păstrează brânza în frigider. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum se păstrează brânza în frigider. Poate nu știai cum să o pui la rece și o găseai mereu stricată și o aruncai.

Cum se păstrează brânza în frigider. Un bucătar celebru te învață

Brânza se păstrează mereu în frigider, la rece, indiferent de tipul ei. Unele deosebiri apar când vorbim de brânza tare și cea moale.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, cașcavalul se păstrează în folie de plastic pentru a fi mereu proaspăt. Brânza telemea sau cea moale trebuie să ia cât mai puțin contact cu aerul și de aceea trebuie puse în vase închise etanș.

„Brânza se păstrează în folie de plastic, dacă vorbim de cea tare, tip cașcaval, și în vase închise etanș, dacă vorbim de cea semi-moale (telemea) sau moale (Brie), cu cât mai puțin contact cu aerul”, a explicat chef Joseph Hadad, pe propriul său blog.

ADVERTISEMENT

Celebrul bucătar ne învață și când este momentul să aruncăm brânzeturile din frigider. Dacă o brânză tare are mucegai, mai putem consuma încă interiorul ei, după ce îndepărtăm un strat gros din ea.

În schimb, același procedeu nu poate fi făcut și pentru brânza moale. Ele nu mai pot fi mâncate odată ce au fost atinse de muceagai.

ADVERTISEMENT

„Dacă o brânză tare a prins mucegai, atunci acesta trebuie îndepărtat cu un strat gros din brânză, însă interiorul se poate mânca fără probleme. Brânzetuile moi, însă, odată atinse de mucegai, nu mai sunt bune de mâncat.”, a continuat bucătarul chef.

Cum păstrăm fructele și legumele la rece

Cheful bucătar a dezvăluit și cum trebuie să păstrăm fructele și legumele ca să țină mult. Merele ar trebui puse la rece, în sertarul special al frigiderului, cu niște prosoape de hârtie deasupra.

ADVERTISEMENT

Cartofii trebuie ținuți în locuri uscate și întunecate, cum sunt beciurile sau o debara. Ei nu trebuie păstrați niciodată cu ceapa, pentru că va favoriza procesul de degradare.

Cheful bucătar a explicat și cum trebuie să păstrăm frunzele verzi: „Frunzele (salată, spanac, etc) se spală, se usucă cu prosoape de bucătărie și se pun în pungi de plastic sau în vase de inox. Un alt truc este cel de a le păstra în vase cu apă, apă ce se schimbă o dată la două zile”.

ADVERTISEMENT
Tags: