Life

Cum se păstrează corect miezul de nucă. Trucul de care trebuie să ții cont

Iată cum se păstrează corect miezul de nucă astfel încât să reziste cât mai mult timp. De ce truc trebuie să țină cont orice gospodină.
02.11.2022 | 12:30
Cum se pastreaza corect miezul de nuca Trucul de care trebuie sa tii cont
Cum se păstrează miezul de nucă. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Miezul de nucă se poate păstra mult timp, dar e important să ții cont de un truc foarte util. Iată ce trebuie să faci dacă vrei să te bucuri de acest fruct în sezonul rece.

Cum se păstrează miezul de nucă pentru a rezista cât mai mult timp

Nucile se numără printre cele mai sănătoase fructe oleaginoase, potrivit experților. Acestea conțin vitamine, minerale și grăsimi sănătoase, motiv pentru care sunt recomandate de specialiști.

ADVERTISEMENT

Aceste fructe sunt foarte utilizate în rețetele de prăjituri. E bine să ții cont de anumite sfaturi dacă vrei să le păstrezi iarna.

Nucile sunt fructele care rezistă cel mai mult și pot fi consumate chiar și după doi ani de păstrare.

ADVERTISEMENT

Este important de menționat că nucile trebuie să fie uscate foarte bine înainte de fi puse la păstrare. Recoltarea lor se va face atunci când fructele se vor desprinde foarte ușor de pe ramuri după ce s-a crăpat coaja verde.

Pentru a rezista cât mai mult, nucile se lasă la uscat timp de 12 zile, înainte de fi puse în cămară sau în locul unde le depozitezi de obicei.

ADVERTISEMENT

Acestea trebuie uscate la aer, dar nu în bătaia soarelui, deoarece e  posibil să crape.

Nucile se așază în straturi de până la 10 cm. Trebuie rostogolite zilnic de pe o parte pe alta pentru a se usca uniform.

După cele 12 zile poți face un test pentru a vedea dacă nucile s-au uscat complet. Sparge o nucă, iar dacă aceasta se crapă ușor și cu zgomot, atunci înseamnă că este bine uscată.

ADVERTISEMENT

După ce decojești nucile, miezul acestora poate râncezi sau mucegăi, așa că e bine să ții cont de niște sfaturi dacă vrei să le păstrezi în sezonul rece.

Cea mai bună metodă este să pui miezul de nucă în recipiente care se închid etanș sau în pungi speciale cu închidere ermetică. Miezul de nucă se depozitează apoi la congelator.

Folosind această metodă, miezul poate rezista timp de 6-7 luni, notează cumsa.ro.

Dacă vrei să folosești nucile pentru a le mânca sau pentru a le pune în prăjituri, atunci trebuie să scoți miezul cu o oră înainte, ca să ajungă la temperatura camerei.

ADVERTISEMENT
Tags: