Sport

Cum se pregătește Mo Salah de meciul cu LASK Linz, din Europa League. ”Oamenii cred că mint”

Mo Salah, vedeta celor de la Liverpool, anunță că e gata de meciul cu LASK Linz din Europa League, însă mai preocupat e momentan de hobby-ul său nu atât de secret.
29.11.2023 | 22:20
Cum se pregateste Mo Salah de meciul cu LASK Linz din Europa League Oamenii cred ca mint
Cum se pregătește Mo Salah de meciul cu LASK Linz, din Europa League. ”Oamenii cred că mint”
ADVERTISEMENT

Concret, Salah a recunoscut că e ”dependent” de șah, astfel că nu există nicio zi fără să joace șah. Totodată, fotbalistul lui Liverpool a lansat o provocare fostului campion mondial Magnus Carlsen, iar răspunsul acestuia a venit imediat.

Cum se pregătește Mo Salah de meciul cu LASK Linz, din Europa League

Egipteanul este cunoscut în Anglia pentru că are o viață liniștită, mai ales că timpul liber și-l ocupă cu șah.Visul lui Salah ar fi să se întâlnească cu Magnus Carlsen, campionul mondial la șah care a inspirat viețile a sute de copii, care la rândul lor au ales această cale.

ADVERTISEMENT

”Sunt dependent. Nu-mi folosesc numele meu ca nume de utilizator, îmi pun numele urmat de câteva numere. Mă întreabă dacă sunt Mohamed Salah și eu spun că da, dar nu mă cred și mă acuză că mint. Sfârșesc prin a le spune: Bine, mint”, povestește Salah.

Cât despre idolul său Magnus Carlsen, Salah spune că ar vrea să-l provoace la o partidă de șah, în condițiile în care egipteanul are un rating de 1400 de puncte. ”Nu sunt la fel de bun ca Magnus Carlsen, dar sunt bun. Nimeni nu are vreo șansă împotriva lui, dar sper că vom putea juca o partidă într-o bună zi”, a explicat Salah.

ADVERTISEMENT

Surprinzător, sau nu, provocarea lui Salah a ajuns la norvegian, care și-a exprimat de mai multe ori admirația pentru Mohamed Salah. Așadar, pe nimeni nu a mirat când Carlsen l-a inclus pe Salah în echipa sa din Fantasy Premier League. După ce a citit declarațiile de admirație din partea egipteanului, norvegianul pare că-i va accepta provocarea, după ce a răspuns pe X un un emoticon.

Magnus Carlsen nu ar fi la prima partidă demostrativă contra unui fotbalist cunoscut. Asta, pentru că Tren Alexander-Arnold, coechipier cu Salah la Liverpool, a jucat un meci demonstrativ cu Carlsen în 2018, la Manchester. Atunci, fotbalistul pierdea în 17 mutări. ”Joc șah de când eram foarte mic și mi-a plăcut întotdeauna. Este greu să găsești pe cineva care să vrea să joace la fel de mult ca mine”, se lăuda Alexander-Arnold.

ADVERTISEMENT

Jocul de șah a fost și este iubit de multe celebrități, indiferent că vorbim despre sportivi, actori, oameni de știință sau chiar președinți de stat. Cele mai cunoscute exemple ar fi actorul Leonardo di Caprio, faimosul Albert Einstein, miliardarul Bill Gates, Madonna, William Shakespeare, fostul jucător de tenis Boris Becker, fostul jucător de baschet Karem Abdul-Jabbar sau regretatul Kobe Bryant.

De altfel, marele campion Novak Djokovic dezvăluia că Boris Becker juca mereu șah cu el în timpul liber, așa cum o face de fapt cu toți sportivii pe care-i pregătea. ”Boris a introdus jocul de șah când a venit în echipa noastră. Probabil a fost primul lucru pe care l-a făcut. Cred că e un lucru grozav pentru concentrare, strategie, claritate”, a explicat Djokovic.

ADVERTISEMENT

Mo Salah ar fi gata să plece la arabi la iarnă

Cel mai probabil, Mohamed Salah își va duce tabla de șah cu el în Arabia Saudită după mercato-ul din iarnă. Asta, pentru că cei de la Liverpool ar fi acceptat în final să-l lase pe Salah să plece, deși în vară au refuzat aproape 200 de milioane de euro pentru egiptean. O decizie pe care cei de la Liverpool nu o vor repeta în iarna, potrivit presei de sport din Anglia.

Așadar, nu e de mirare că portarul celor de la Liverpool, Alisson Becker, i-a sugerat lui Salah să rămână pe Anfield, deși nu prea ar mai avea ce să câștige aici. ”Este uimitor. Sunt atât de bucuros să-l am în echipă. Sper să poată doborî toate recordurile pe care le are în față atâta timp cât ține tricoul roșu pe el! Fiecare trei puncte pe care le putem obține sunt foarte importante pentru noi”, a declarat Alisson.

ADVERTISEMENT