Life

Cum se spală corect căpșunile înainte de a fi consumate. Trucul care te scutește de multe probleme

Tu știi cum se spală corect căpșunile înainte de a fi consumate? Există un truc pe care ar fi bine să îl cunoști și care te ajută enorm.
11.06.2023 | 15:01
Cum se spala corect capsunile inainte de a fi consumate Trucul care te scuteste de multe probleme
ADVERTISEMENT

Cum se spală corect căpșunile înainte de a fi consumate? Dacă alegi să le treci printr-un simplu jet de apă nu scapi de praful de pe ele. Există un truc pe care merită să îl încerci și pe care te poți baza.

Cum se spală corect căpșunile înainte de a fi consumate

În această perioadă, căpșunile sunt la mare căutare. Nu puțini sunt cei care adoră aceste fructe. Pot fi consumate proaspete, ori adăugate în numeroase rețete. De asemenea, poți prepara și o băutură delicioasă cu ele, ori un gem aromat. 

ADVERTISEMENT

Înainte să le consumi sau să le pui în frigider însă, căpșunile trebuie curățate. Cum se spală corect căpșunile? Poate nu știai, dar cel mai sigur este să le speli în apă cu sare. Și nu își face griji, pentru că gustul lor nu va fi afectat.

Apa cu sare reduce considerabil prezența anumitor bacterii de pe căpșuni. De asemenea, poți uita de pământul de pe ele, insecte, sau alte reziduuri. Aces lucru nu se întâmplă dacă alegi să speli căpșunile la un simplu jet de apă.

ADVERTISEMENT

Un clip de pe TikTok care de altfel a devenit viral te învață cum se spală corect căpșunile. Apa cu sare, printre altele, elimină praful, dar și pesticidele de pe ele. Și sunt șanse mari ca acestea să existe, având în vedere că vorbim despre căpșuni din comerț.

Ce se întâmplă dacă ții căpșunile în apă cu sare

De asemenea, dacă în interiorul fructelor sunt viermi, aceștia ies la suprafață cât timp căpșunile stau în apă cu sare. Practic, vei fi cu mult mai în siguranță dacă apelezi la un astfel de truc înainte de a le consuma.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat faptul că nu doar căpșunile necesită o atenție sporită. Toate fructele și legumele trebuie spălate și curățate bine înainte de a fi consumate. Dincolo de bacterii, germeni, ori alte microorganisme care ajung pe ele în timpul transportului, să nu uităm de pesticidele dăunătoare.

Iar în ultima vreme numeroase alerte alimentare privind prezența pesticidelor au tot fost emise. Cea mai sigură metodă rămâne deci o curățare optimă, într-un mod cât se poate de natural.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, ouăle din comerț spre exemplu nu se recomandă a fi spălate. În acest caz, specialiștii spun că un strat care se află pe coajă și care protejează oul riscă să fie afectat în timpul spălării lor. 

ADVERTISEMENT