Life

Cum se face gemul de căpșuni. Rețeta o să-ți aducă aminte imediat de copilărie

Cum să pregătești cel mai bun gem de căpșuni. Rețeta care te va trimite instant cu gândul la anii din copilărie. Ce ai nevoie.
30.05.2023 | 21:38
Cum se face gemul de capsuni Reteta o sati aduca aminte imediat de copilarie
Cum să pregătești cel mai bun gem de căpșuni. Rețeta care te va trimite instant cu gândul la anii din copilărie. Ce ai nevoie. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum se face gemul de căpșuni. Rețeta o să-ți aducă aminte imediat de copilărie. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt ingredientele necesare și care sunt pașii de urmat. E gata în mai puțin de o jumătate de oră.

Cum să pregătești cel mai bun gem de căpșuni. Rețeta care te va trimite instant cu gândul la anii din copilărie. Ce ai nevoie

În cele ce urmează FANATIK îți spune cum să pregătești cel mai bun gem de căpșuni, unul dintre cele mai simple și delicioase atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Rețeta care te va trimite instant cu gândul la anii copilăriei e una rapidă.

ADVERTISEMENT

Tot ce ai nevoie pentru acest desert găsești deja în propria bucătărie. Mai exact, e necesar un kilogram de căpșuni coapte bine. Pe lângă acestea mai trebuie 750 de grame de zahăr alb, 2 lingurițe de coajă de lămâie netratată și zeama de la o lămâie netratată.

De asemenea, opțional se poate adăuga în compoziție și un cub de unt. E foarte important ca fructele să fie pregătite, spălate și uscate foarte bine înainte de a ne apuca de făcut gemul căruia nu-i va rezista nimeni.

ADVERTISEMENT

Mai exact, căpșunile se șterg bine cu o bucată de hârtie umedă. În felul acesta gospodinele scapă de excesul de apă și gemul nu se va întări ușor. Totodată, trebuie să scăpați de frunze și să le tăiați în bucăți cât mai mici.

Mod de preparare gem de căpșuni. Pașii de urmat:

Gemul de căpșuni care ne transpune direct în copilărie este simplu de realizat. Primul pas este punerea fructelor într-un castron, apoi adăugarea zahărului peste. Se lasă vasul descoperit la temperatura camerei pentru 12 ore sau peste noapte.

ADVERTISEMENT

Procesul are rolul de a ajuta zahărul să se dizolve mai bine. În plus, fructele nu se dezintegrează prea tare și culoarea se păstrează foarte bine. E foarte important să aveți la congelator două farfurioare. Amestecul se pune la fiert, la foc mic, împreună cu sucul de lămâie.

În cazul în care mai rămâne zahăr pe părțile laterale, puteți să înmuiați o pensulă de patiserie în apă fierbinte și să luați resturile. Se mărește focul atunci când zahărul s-a dizolvat complet și când amestecul dă în clocot.

ADVERTISEMENT

Se mai lasă la fiert pentru 5-10 minute, până când gemul ajunge la temperatura de 105 grade Celsius. Se stinge focul și se adaugă compoziția pe una dintre farfuriile reci, scoase din congelator. Se așteaptă 30 de secunde.

Potrivit foodstory.ro, în momentul în care apăsați cu degetul gemul trebuie să se încrețească e semn bun pentru că este gata. Dacă nu se produce acest proces, atunci trebuie să mai fierbeți dulceața încă 2 minute și să refaceți testul din nou.

Gemul de căpșuni, un desert delicios și rafinat

Gemul de căpșuni devine un desert delicios și rafinat într-un timp relativ scurt. Specialiștii în arta culinară mai transmit că spuma care se ridică la suprafață în timpul fierberii trebuie îndepărtată neapărat, cel mai bine la final.

În cazul în care doriți o dulceață fină puteți adăuga un cub de unt. Acesta are rolul de a dizolva toate reziduurile rămase și care nu au fost îndepărtate. Se lasă să se așeze compoziția timp de 15 minute și apoi se adaugă în borcane sterilizate.

ADVERTISEMENT