Life

Cum se transformă corpul tău dacă nu mai consumi zahăr 30 de zile. Beneficiile sunt uluitoare

Beneficiile renunțării la zahăr timp de 30 de zile. Cum se transformă corpul tău. Efectele sunt unele uluitoare pentru sănătate.
04.03.2024 | 23:40
Cum se transforma corpul tau daca nu mai consumi zahar 30 de zile Beneficiile sunt uluitoare
Motive pentru care să renunți la zahăr. Sursa foto: DOC.ro
ADVERTISEMENT

Consumul de zahăr în mod frecvent este dăunător organismului. Au demonstrat acest lucru numeroase studii efectuate de-a lungul timpului. Cum ar fi să renunți la acest aliment vreme de o lună? Vei observa efecte neașteptate.

Beneficiile renunțării la zahăr timp de 30 de zile

Zahărul este o necesitate pentru diferite persoane pentru a-și potoli pofta de dulce. Însă, nu-și dau seama că astfel acumulează grăsime, respectiv kilograme, oboseală sau stări de nervozitate.

ADVERTISEMENT

De multe ori, chiar dacă nu mai consumi zahăr propriu-zis, el se găsește în alimentele ultraprocesate. De exemplu, produsele de patiserie nu sunt deloc recomandate de către specialiști, tocmai din cauza cantității mari de zahăr pe care o conțin.

Cât zahăr pot consuma femeile și bărbații

Asociația Americană a inimii (AHA) spune că bărbații nu trebuie să se hrănească cu mai mult de 37, 5 grame, echivalentul a aproximativ nouă lingurițe de zahăr pe zi, iar femeile să nu mănânce mai mult de 25 de grame, adică șase lingurițe zilnic.

ADVERTISEMENT

Este destul de dificil, totuși, să eliminăm zahărul complet din organism, având în vedere că se găsește în majoritatea produselor. În unele cazuri este posibil. Olandezul Sacha Harland, a apărut la un moment într-un documentar BBC, difuzat în 2015, și a arătat cu ce stări s-a confruntat, renunțând la zahăr pe parcursul a 30 de zile.

În primele zile, Sacha Horland, în vârstă de 22 de ani, s-a simțit obosit, nervos, simțea constant foame și lipsă de energie. Și-a substituit pofta de dulce cu sucuri naturale sau cu fructe.

ADVERTISEMENT

La 25 de zile de la începutul dietei, Sacha Horland deja era obișnuit fără zahăr. A început, așadar, să vadă efectele pozitive. În ultima săptămână a experimentului, olandezul a povestit că se trezea mai energic și cu mai multă ușurință și, totodată, a scăpat de patru kilograme.

Dacă nici această relatare nu te-a convins să stai cât mai departe de zahăr, atunci află că din cauza acestui aliment pot apărea boli destul de grave și destul de greu de tratat. Diabetul în mod cert.

ADVERTISEMENT

Nu doar că vei crește în greutate din cauza zahărului, dar te vei alege și cu boli cardiovasculare, cu diabet de tip 2, cu boli cronice, cu carii dentare, cu îmbătrânirea prematură sau cu căderea părului.

ADVERTISEMENT