Life

Cum se tratează, de fapt, tusea la copii. Remediul pe care îl recomandă dr. Mihai Craiu

Care este cel mai eficient mod de a trata tusea la copii. Remediul recomandat de pediatru, pe care ar trebui să îl cunoască toți părinții
04.01.2024 | 20:55
Cum se trateaza de fapt tusea la copii Remediul pe care il recomanda dr Mihai Craiu
Cum se tratează eficient tusea la copii. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Cu toții știm că cei mici sunt mult mai predispuși virozelor și gripelor de sezon. Primele semne care apar în cazul copiilor sunt cele de tuse. Părinții acționează imediat și le dau celor mici antitusive, fără să știe că acestea nu fac mare lucru în tratarea tusei.

Care sunt primele simptome de răceală la copii

Schimbările de temperatură bruște din ultima perioadă au făcut ca sistemul imunitar al multor persoane să fie mai slăbit decât de obicei. Copiii sunt primele victimele ale virozelor de sezon, ceea ce creează panică în rândul părinților.

ADVERTISEMENT

Pediatrii sunt pregătiți pentru orice, dar, mai înainte de toate, în sfătuiesc pe părinți să nu intre în panică. Aceste simptome tipici gripei sau virozei nu sunt un semnal de alarmă, mai ales pentru copiii care au fost sănătoși înainte.

Medicul pediatru Mihai Craiu a vorbit despre acest subiect care îi preocupă din ce în ce mai mult pe părinții. Acesta a spus că primele simptome care confirmă că cel mic este răcit sunt secrețiile nazale și tusea.

ADVERTISEMENT

Cu ani de experiență în spate, medicul pediatru știe că primul instinct al părinților este să le dea copiilor antitusive. Potrivit unor studii, acestea nu au efect asupra tusei și nici nu o tratează, așa cum s-ar fi așteptat părinții.

Ce remedii există pentru tratarea tusei în rândul celor mici

O metaanaliză clasică asupra antitusivelor demonstrează că, în unele cazuri, acestea pot fi mai mult dăunătoare decât să ajute. Cu alte cuvinte, în loc să vindece și să trateaze, antitusivele pot face mai mult rău.

ADVERTISEMENT

Pediatrul Craiu a mai spus că părinții nu trebuie să își facă griji dacă cei mici tușesc și nu au febră. În general, o tuse specifică răcelii durează maxim 2 săptămâni. Singurul moment în care ar trebui să se panicheze este atunci când tusea copilului durează mai mult de patru săptămâni.

Părinții care renunță la a mai da antitusive copiilor atunci când tușesc au la dispoziție alte variante. Medicul pediatru Mihai Craiu recomandă o linguriță de miere administrată tuturor copiilor care au mai mult de un an.

ADVERTISEMENT

”Ce putem da acum, de sărbatori, dacă nu este atât de grav încât să mergem la spital?!? Copiilor mai mari de 1 an, câte o linguriță de miere. Care ar putea fi de ajutor. Multă sănatate!”, a pus medicul pe pagina sa de Facebook.

În această perioadă, copiii sunt mai expuși răcelilor din cauza faptului că au început să se reîntoarcă în colectivitate. Mersul la grădiniță sau la școală poate fi unul dintre principalii factori care îi expun la răceli.

ADVERTISEMENT