Life

Ce tratament pentru răceală te lasă fără permis de conducere. Mulți șoferi îl folosesc fără să știe că iese la Drug Test

Care este soluția pentru răceală din cauza căreia ajungi pieton. Multe persoane o utilizează, deși apare instant la Drug Test.
05.12.2023 | 14:10
Ce tratament pentru raceala te lasa fara permis de conducere Multi soferi il folosesc fara sa stie ca iese la Drug Test
Care este soluția pentru răceală din cauza căreia ajungi pieton. Multe persoane o utilizează, deși apare instant la Drug Test. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce tratament pentru răceală te lasă fără permis de conducere. Mulți șoferi îl folosesc fără să știe că iese la Drug Test. Foarte mulți farmaciști îl recomandă, însă specialiștii susțin că vine cu foarte multe contraindicații.

Care este soluția pentru răceală din cauza căreia ajungi pieton. Multe persoane o utilizează, deși apare instant la Drug Test

Care este soluția pentru răceală din cauza căreia ajungi pieton. Multe persoane o utilizează, deși apare instant la Drug Test pentru că are în compoziția sa o substanță activă foarte cunoscută de chimiști și laboranți.

ADVERTISEMENT

Spray-urile pentru nas conțin fenilefedrină, care odată pulverizată pe căile nazale, te poate lăsa fără permis de conducere dacă urci la volan. Specialiștii susțin că picăturile de nas dau rezultat pozitiv la amfetamine.

Așadar, în cazul unui eventual Drug Test șoferii vor avea mari probleme. În altă ordine de idei, doctorii spun că dau dependență și nu trebuie utilizate mai mult decât recomandă specialistul, adică în jur de 5-7 zile.

ADVERTISEMENT

„Când vorbim decongestionante nazale, cele care conțin fenilefedrină dau pozitiv la testul pentru amfetamine. Sunt persoane dependente de picături de nas și nu le mai folosesc din cauza unei patologii acute

Picăturile de pus în nas pe care le cer și li se oferă – vreau ceva să îmi desfunde nasul – 99% sunt substanțe care dau dependență”, a declarat doctorul Cristian Paparău, în cadrul emisiunii Doctor de bine de la Pro TV.

ADVERTISEMENT

Care sunt efectele negative ale picăturilor nazale

Picăturile nazale au foarte multe efecte negative pentru că, în primul rând, fac să nu mai circule suficient sânge la nivelul nasului. În al doilea rând, alterează apărarea locală și mucoasa se va strica determinând o rinită.

Mucoasa nasului nu se mai poate apăra cum trebuie, susțin foarte mulți medici alergologi. Fenilefrina, substanța din compoziția acestor spray-uri nazale, face parte din clasa farmacoterapică a simpatomimeticelor.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, specialiștii spun că unele picături de nas au în compoziția lor corticosteroizi, motiv pentru care nu trebuie administrate mai mult de 6 luni consecutive. De asemenea, altele au antihistaminice care sunt periculoase dacă urci la volan.

ADVERTISEMENT