Life

Cum slăbim cu ajutorul postului intermitent. Alexander Florescu are răspunsurile

Cum să slăbim cu ajutorul postului intermitent. Care sunt beneficiile acestui stil de viață și care sunt recomandările lui Alexander Florescu
03.08.2023 | 09:50
Cum slabim cu ajutorul postului intermitent Alexander Florescu are raspunsurile
Postul intermitent cu Alexander Florescu. Fotomontaj/Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Postul intermitent a devenit foarte popular în ultimii ani. Există multe studii care susțin că acest stil de alimentație are nenumărate beneficii pentru organismul nostru. Antrenorul vedetelor, Alexander Florescu a spus în exclusivitate pentru FANATIK cum putem include postul intermitent în viața cotidiană.

Ce este postul intermitent și care sunt beneficiile acestuia

Postul intermitent este o metodă de alimentație care alternează între perioade de mâncare și perioade de post, având ca scop beneficii asupra sănătății și controlul greutății. În timpul perioadelor de post, persoanele evită consumul de alimente solide sau lichide care conțin calorii, însă pot bea apă, ceai sau cafea fără zahăr. Această abordare poate varia în funcție de preferințe și obiectivele individuale.

ADVERTISEMENT

 

“Postul intermitent modifică funcționarea celulelor, genelor și a hormonilor. Corpul nostru inițiază procese importante de reparare la nivel celular și de modificare a nivelului hormonilor. Asta pentru a face ca grăsimea depozitată în corp să fie mai accesibilă.

În timpul postului de 16 ore, corpul poate trece printr-un proces cunoscut sub numele de autofagie. Un proces prin care organismul distruge celulele vechi sau deteriorate din organism. Autofagia reciclează celulele care ajută la reducerea inflamației în organism și reduce bolile”, a declarat Alexander Florescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Alexander Florescu atenționează persoanele care vor să înceapă postul intermitent: “Nu este pentru toată lumea”

Unul dintre avantajele postului intermitent este că poate ajuta la reducerea greutății corporale și la îmbunătățirea sensibilității la insulină. De asemenea, acest tip de post poate stimula autoreglarea celulelor și poate avea efecte antiinflamatorii. Cu toate acestea, specialiștii spun că fastingul nu este potrivit pentru toată lumea.

“Din punct de vedere al slăbirii, postul intermitent de tipul 14/10 sau 16/8 poate duce la o pierdere în greutate intre 2 și 6 kilograme pe lună.  Asta vine la pachet cu o scădere în centimetri și o creștere a nivelului de energie și a funcției creierului. Postul intermitent nu este pentru toată lumea.

ADVERTISEMENT

Dacă ești o persoană supraponderală sau ai antecedente medicale de tulburări de alimentație, nu ar trebui să postești fără să discuți mai întâi cu un medic nutriționist. În aceste cazuri, postul intermitent poate fi dăunător.
Există unele dovezi care arată că postul intermitent s-ar putea să nu fie la fel de benefic pentru femei, așa cum se întâmplă în cazul bărbaților.

În plus, experții spun că femeile ar trebui să fie atente atunci când încearcă să țină dieta ce are la bază postul intermitent. Dacă totuși o femeie alege postul intermitent, nu este recomandat femeilor mai mult de 14 ore de post. Deoarece poate întârzia menstruația și crește riscul de anxietate și depresie. Pentru bărbații fără contraindicații, postul poate fi ținut până la 16 ore”, a mai spus antrenorul vedetelor.

ADVERTISEMENT

Câte calorii avem voie să consumăm în postul intermitent

Există diverse tipuri de post intermitent, pe care le putem adopta în funcție de preferințe. Unul dintre acestea ar fi postul zilnic de 16/8, în care persoana mănâncă într-o fereastră de 8 ore și se abține de la mâncare timp de 16 ore. În ferestrele în care avem voie să mâncăm, specialiștii spun că nu trebuie să se depășească 500 de calorii consumate. Este important să se țină cont de nevoile individuale și să se consulte un specialist înainte de a adopta această practică.

“Această tehnică presupune planificarea orelor când vei consuma caloriile pentru întreaga zi și implicit planificarea orelor în care nu vei consuma niciun aliment (perioada de fasting). Multe persoane aleg ca intervalul de timp în care vor consuma alimentele să înceapă aproape de prânz.

Pentru ca intervalul de fasting să aibă loc în timpul orelor de somn. Trebuie să ții post o dată la două zile și în fiecare zi de post nu poți consuma mai mult de 500 de calorii. În principiu, scopul postului intermitent este de a crea un nou stil alimentar, de a pierde în greutate fără efectul de yoyo și de a te simți mai bine în propriul corp”, a mai spus Alexander Florescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT