Life

Cum te ajută făina să cureți aragazul. Trucul la care apelează multe gospodine

În bucătărie, făina mai poate avea și o altă întrebuințare în afară de cele obișnuite. Cu ce te ajută dacă o pui pe aragaz?
13.09.2022 | 11:22
Cum te ajuta faina sa cureti aragazul Trucul la care apeleaza multe gospodine
Cum te ajuta făina să cureți aragazul. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Făina nu e bună doar pentru a obține prăjituri sau produse de patiserie, ci se poate folosi și la curățenie. Chiar dacă pare greu de crezut, rezolvă o problemă veche și te ajută să economisești bani.

Ce se întâmplă dacă pui făină pe aragaz? Trucul pe care toate gospodinele trebuie să-l afle

În ultima vreme, trucurile de curățenie sau chiar cele de grădinărit sunt la mare căutare în rândul gospodinelor. Uneori, este nevoie să cheltuiești sume mari de bani pe produse profesionale.

ADVERTISEMENT

De altfel, se poate întâmpla chiar că acestea să nu facă față. De aceea, este de bine știut că există și alte metode, aflate la îndemână.

Adesea, aragazul se murdărește de arsuri sau grăsime, iar curățarea acestuia poate devenit o corvoadă, mai ales în cazul murdăria nu este îndepărtată în timp util.

ADVERTISEMENT

În acest caz, făina poate fi un ajutor de nădejde. Tot ce trebuie să faci este să o presari peste locurile în care a ajuns grăsimea și să o lași să acționeze timp de cinci minute.

Curăța apoi totul cu ajutorul unui burete de vase. Rezultatul va fi unul surprinzător, iar efortul și costurile vor rămâne la minimum.

ADVERTISEMENT

Însă, în cazul în care ai rămas fără făină, nu trebuie să disperi. Mai există și alte metode. De pildă, poți amesteca jumătate de cană de apă caldă cu jumătate de cană de bicarbonat de sodiu.

Pune-o peste petele de pe aragaz, las-o să-și facă efectul pentru aproximativ un sfert de oră și apoi îndepărtează cu o lavetă umedă.

ADVERTISEMENT

Trucul este unul util și ieftin, însă, mare atenție în momentul curățării, deoarece bicarbonatul de sodiu poate să zgârie suprafețele.

Aceasta este, de altfel, unul dintre singurele inconveniente. Substanța nu este deloc una toxică și sunt cunoscute o mulțime de trucuri pentru care este folosit, inclusiv pentru sănătate și frumusețe.

ADVERTISEMENT
Tags: