Life

Trucuri utile pentru curățarea hotei din bucătărie. Îți vor prinde de minune

Hota din bucătărie adună foarte multe mirosuri și bacterii și are nevoie de o curățare specială. Cum reușești să-i faci față în mod eficient și fără prea mari eforturi.
04.08.2022 | 13:47
Trucuri utile pentru curatarea hotei din bucatarie Iti vor prinde de minune
Cum cureți hota din bucătărie în mod eficient. Trei pași simpli și utili. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

FANATIK îți propune trei trucuri utile pentru curățarea hotei din bucătărie, care cu siguranță, îți vor prinde de minune. Cea mai eficientă metodă conține produse pe care le ai deja prin casă, fără să mai fie nevoie să mergi la magazin.

Cum cureți hota din bucătărie în mod eficient. Trei pași simpli și utili

Hota din bucătărie se poate curăța extrem de simplu dacă ții cont de aceste practice trucuri, care sunt la îndemâna oricărei gospodine. Tot ce îți trebuie este să ai la îndemână câteva ingrediente și niște ustensile.

ADVERTISEMENT

Printre lucrurile necesare se numără praful de copt, oțetul, săpunul degresant sau orice alt detergent și o perie. De asemenea, îți mai trebuie apă fierbinte, mănuși și un prosop de bucătărie sau o cârpă pentru vase.

Așadar, primul pas atunci când vrei să cureți hota din bucătărie este să îndepărtezi particulele uscate și praful adunat la suprafață. Pentru asta ai nevoie de o perie care să ajungă în locurile delicate și înguste, precum și în colțurile și marginile exterioare ale hotei.

ADVERTISEMENT

E foarte important să așezi o cârpă pe aragaz astfel încât murdăria de deasupra să nu cadă și să nu pătrundă înăuntru.

Pentru interiorul hotei folosiți o combinație din apă caldă și săpun cu care să frecați suprafețele. Totodată, prosopul de bucătărie este numai bun pentru a lustrui și pentru a șterge particulele de praf rămase.

ADVERTISEMENT

Cum cureți petele din interiorul hotei din bucătărie

Cele mai greu de îndepărtat pete sunt cele aflate în interiorul hotei din bucătărie pentru că acolo se strâng cele mai neplăcute mirosuri. Filtrele pot fi scoase cu mare ușurință, dar aveți grijă să purtați mereu mănuși.

În felul acesta vă protejați mâinile de substanțele chimice. Aplicați bicarbonat de sodiu înăuntru, praful acesta având rolul de a distruge grăsimea și de a neutraliza compușii acizi. Așteptați preț de câteva minute.

ADVERTISEMENT

Ultimul pas în curățarea acestui aparat este spălarea zonelor foarte murdare cu ajutorul unei cârpe sau a unui burete. Hota va străluci de curățenie și va avea o durată de viață mai mare!

ADVERTISEMENT
Tags: