News

Cum te fac restaurantele să cheltuiești mai mulți bani decât ți-ai propus, după ce te-ai așezat la masă. S-a aflat cel mai important secret

Restaurantele adoptă tot felul de strategii pentru a te face să cheltuiești mai mulți bani. Specialiștii dezvăluie o parte dintre trucuri.
20.08.2023 | 17:55
Cum te fac restaurantele sa cheltuiesti mai multi bani decat tiai propus dupa ce teai asezat la masa Sa aflat cel mai important secret
Cum ne conving restaurantele să cheltuim mai mulți bani decât ne-am propus. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În zilele noastre, fără să realizăm, restaurantele la care obișnuim să luăm masa adoptă o serie de strategii prin care ne fac să cheltuim mai mulți bani. Specialiștii prezintă o parte dintre aceste trucuri.

Cum ne conving restaurantele să cheltuim mai mulți bani decât ne-am propus. Trucurile la care apelează comercianții

Fie că vorbim de marile lanțuri de supermarketuri, de un magazin simplu sau de un restaurant, țelul comerciantului este unul singur: profitul. Pentru asta, el trebuie să strângă cât mai mulți bani de la clienți.

ADVERTISEMENT

Aproape zilnic, când mergem la supermarket, întâlnim produse la preț redus. Chiar dacă nu ne sunt necesare, cheltuim bani pe ele pentru că, nu-i așa, ofertele nu trebuie ratate.

Deși nu realizăm la o primă vedere, astfel de strategii prin care cetățenii sunt convinși să cheltuie mai mulți bani sunt adoptate și de patronii de restaurante. O analiză prezentată de cei de la Food Story ne arată trucurile la care recurg unii comercianți.

ADVERTISEMENT

Un prim aspect sesizat este cel legat de simbolul monedei. Există meniuri în care acesta nu apare lângă preț. Experții spun că simbolul “€” (n.r. al monedei euro) ne amintește că vom cheltui bani. Studiile în domeniu spun că cei care au primit un meniu fără simbolul monedei au cheltuit mai mulți bani decât cei care au primit un meniu cu acest simbol.

O altă strategie a patronilor este legată de prețurile cu sau fără zecimale. S-a constatat că acele prețuri care se termină cu 9 implică valoare, dar nu și calitate. În opoziție, un fel de mâncare care se termină în 95 este mai apetisant. Există multe restaurante care nu includ cenți în mâncărurile lor. Spun că acest lucru face meniul mai simplu și mai curat.

ADVERTISEMENT

Ordinea în meniu, importantă pentru a atrage bani de la clienți

Este important și modul în care arată un meniu. Astfel, fontul acestuia influențează suma de bani pe care o cheltuim. O analiză de specialitate spune că fontul italic este des utilizat. El dă impresia oaspetelui că se află într-un loc elegant și sofisticat.

Nu în ultimul rând, un client poate fi impresionat de modul în care este descris un fel de mâncare. O serie de cercetări efectuate de Universitatea din Illinois la Urbana-Champaign au scos în evidență faptul că mâncărurile bine descrise se vând cu 27% mai mult decât cele care au doar titlul.

ADVERTISEMENT

Poziționarea în meniu a mâncărurilor joacă, de asemenea, un rol crucial în ceea ce-l privește pe client. Aaron Allen, angajat la o firmă de consultanță pentru restaurante, a declarat în presa engleză că unele restaurante pot câștiga 1.000 de euro pe lună doar prin simpla schimbare a poziției mâncărurilor.

Mai exact, felurile de mâncare din mijlocul paginii sunt comandate mai des. Astfel, unitățile comerciale au decis tot mai mult să plaseze acolo felurile de mâncare care le aduc cel mai mare profit.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Weekend compromis în România. Veștile de la ANM strică toate planurile
Weekend compromis în România. Veștile de la ANM strică toate planurile
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion