Life

Locul din Europa unde meniul de la restaurante e în limba română. Te înțelegi ușor cu angajații, iar românii s-au îndrăgostit de el

Locul din Europa unde poți găsi meniul de la restaurante în limba română. Te poți înțelege cu angajații, iar românii sunt foarte atrași de locație.
30.06.2023 | 10:59
Locul din Europa unde meniul de la restaurante e in limba romana Te intelegi usor cu angajatii iar romanii sau indragostit de el
Locul din Europa unde meniul de la restaurante e în limba română
ADVERTISEMENT

Mulți români sunt atrași de locul din Europa unde se găsesc meniuri în română la restaurante. Angajații înțeleg limba noastră, iar locația se află foarte aproape de granița cu România.

Locul din Europa unde meniul de la restaurante e în limba română. Turiștii români sunt foarte atrași de el

În fiecare an, tot mai mulți români aleg să meargă la mare în Bulgaria, Grecia sau Turcia. Condițiile și prețurile sunt mai bune, astfel că turiștii se pot bucura de experiențe de neuitat.

ADVERTISEMENT

Printre cele mai apreciate și căutate locuri din Bulgaria se numără și Durankulak Beach, un loc aflat foarte aproape de granița cu România. Mai exact, pentru a ajunge aici, ai de mers doar 10 minute cu mașina după ce treci frontiera de la Vama Veche, așa că este ideal pentru o excursie de o zi.

Este, de fapt, prima plajă imediat ce treci frontiera în Bulgaria. Plaja Durankulak este situată la o distanță de 5,8 km de Vama Veche și la 7 km depărtare de așezarea cu același nume.

ADVERTISEMENT

Drumul secundar de acces către această plajă este unul dificil, după cum au spus cei care au ajuns acolo în ultimii ani. Accesul se face cu greu dacă este o perioadă ploioasă și e nevoie de o mașină 4×4.

O altă veste bună e faptul că în acest loc sunt două restaurante, iar ambele au meniul în română. Mai mult, turiștii pot comanda în limba română, pentru că angajații o înțeleg.

ADVERTISEMENT

Porțiile de la acest restaurant sunt destul de generoase, iar prețurile foarte bune, mai ieftine decât cele de pe litoralul românesc. Din acest motiv, mulți turiști preferă să meargă aici la mare.

De asemenea, la intrarea în Durankulak, există o plajă virgină, adică fără șezlonguri, cu apa limpede. Un restaurant se află chiar pe plajă, așa că cei care ajung aici se pot bucura de o priveliște și de o atmosferă de vis.

ADVERTISEMENT
Restaurant plaja Durankulak
Restaurantul de pe plaja Durankulak, locul din Europa unde meniul e în limba română

Există două plaje în dreptul satului Durankulak, una de sud și una de nord. Ambele au nisip fin. Nu este recomandat să te aventurezi în mare, deoarece plajele nu au salvamari. Plaja nordică este cea mai apropiată de granița cu România.

Unde de poți caza în apropiere de plaja Durankulak

Cei care vor să ajungă la această plajă trebuie să știe că există mai multe opțiuni de cazare, printre care și un camping. În schimb, dacă îți dorești confort, există vile și pensiuni, dar și hoteluri, însă la aproximativ 35 km distanță.

Plaja se află în apropiere de alte stațiuni din Bulgaria, printre care și Kavarna. Stațiunea este una liniștită și este situată la doar 28 de km de Durankulak. Aici poți găsi câteva hoteluri la care te poți caza. La 55 de km se află Balcic, unde există opțiuni de cazare pentru toate preferințele, notează travelplanner.ro.

ADVERTISEMENT