News

Orașul unde nu mai ai voie să mănânci la restaurant dacă mergi singur. Mulți români îl adoră și îl vizitează foarte des

Care este orașul din vestul Europei, extrem de iubit și vizitat de români, unde nu mai ai voie să mănânci la restaurant dacă mergi singur.
19.08.2023 | 11:59
Orasul unde nu mai ai voie sa mananci la restaurant daca mergi singur Multi romani il adora si il viziteaza foarte des
Orașul unde nu mai ai voie să mănânci la restaurant dacă mergi singur. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dacă ești singur în orașul Barcelona, capitala Cataloniei, din nord-estul Spaniei, ai șanse mari să nu ți se permită să mănânci la restaurant. Ce au pățit, recent, foarte mulți turiști.

Barcelona, orașul unde nu mai ai voie să mănânci la restaurant dacă mergi singur. Ce pățesc turiștii

Barcelona reprezintă una dintre cele mai populare destinații de pe planetă. Anual, peste 30 de milioane de turiști din toate colțurile lumii ajung în această zonă a Spaniei.

ADVERTISEMENT

Capitala Cataloniei le are pe toate. Cei care ajung aici nu trebuie să rateze bucătăria locală. Mâncarea de aici este renumită la nivel mondial. Din păcate, în ultima perioadă, mâncarea nu mai este accesibilă pentru chiar toți turiștii.

În această perioadă, terasele în aer liber din orașul catalan sunt extrem de populare. A apărut însă o veste proastă pentru turiștii ”solo” care aleg să ia masa în oraș. În ultimul timp, restaurantele din Barcelona au început să-i refuze în favoarea grupurilor care aduc mai mulți bani.

ADVERTISEMENT

În centrul Barcelonei, cele mai renumite restaurante, au început să îi îndepărteze pe mesenii singuri. Cotidianul spaniol El Pais, citat de Euronews, scrie că chelnerii vin cu fel și fel de scuze. Ei spun că nu mai au locuri sau că toate mesele singure sunt ocupate.

Un turist venit singur în Barcelona, refuzat la toate restaurantele în care a încercat să ia masa

Pentru oamenii care călătoresc și iau masa singuri, această perioadă se poate dovedi a fi una de coșmar dacă se află în Barcelona. Pentru a-i îndepărta, unele restaurante adoptă mijloace de-a dreptul umilitoare.

ADVERTISEMENT

Turiștii sunt așezați lângă toaletă, lângă bucătărie sau chiar izolați într-un colț al restaurantului. Un turist a povestit presei locale că a încercat la mai multe unități în aceeași seară, dar a fost refuzat de toate. Asta în ciuda faptului că erau mese goale.

”La prima terasă am primit o masă, a venit repede un chelner și mi-a spus că este rezervată. Nu a fost. Imediat ce m-am ridicat, un grup de străini care erau în spatele meu s-au așezat”, a spus el.

ADVERTISEMENT

La o altă locație i s-a spus că va avea doar 20 de minute să-și consume mâncarea comandată. Ultimul restaurant pe care l-a încercat i-a spus direct că terasa este doar pentru grupuri.

Explicația din spatele interzicerii turiștilor singuri este una financiară. Mesele cu grupuri mai mari sunt predispuse să cheltuiască mai mult decât cineva care mănâncă singur.

ADVERTISEMENT
Tags: