News

Cum te prind agenţii de pază dacă vrei să intri în mall cu certificatul verde al altuia. Riști dosar penal

Accesul în mai multe spații publice sau instituții se va face doar pe baza certificatului verde, cu excepția magazinelor alimentare, farmaciilor, Poștei Române și a CEC Bank.
03.11.2021 | 12:49
Cum te prind agentii de paza daca vrei sa intri in mall cu certificatul verde al altuia Risti dosar penal
Riști dosar penal. Cum te prind paznicii dacă vrei să intri în mall cu certificatul altuia. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Paznicii din centrele comerciale au descoperit o modalitate prin care pot verifica dacă un certificat verde COVID este într-adevăr al celui care îl arată. Ar trebui reamintit că accesul în cele mai multe spații publice, exceptând magazinele alimentare sau farmaciile, e condiționat de prezența certificatului.

Paznicii știu cui îi aparține certificatul verde COVID

Nu este deloc ușor să-i păcălești pe agenții de pază din centrele comerciale sau mall-uri. Aceștia știu deja că în mod legal nu au voie să legitimeze persoane sau să-i întrebe numele.

ADVERTISEMENT

Așa că au descoperit o altă modalitate prin care pot verifica oamenii dacă sunt posesorii de drept ai certificatului verde COVID pe care îl prezintă la intrarea în respectivele spații comerciale.

Astfel că metoda descoperită este una simplă, dar eficientă. După ce îți scanează codul de pe certificatul verde COVID paznicii te întreabă în ce an te-ai născut.

ADVERTISEMENT

Așa agenții de securitate știu dacă persoana în cauză este posesoarea de drept a certificatului sau nu.

O astfel de întâmplare a avut loc în Pipera

Un agent de pază dintr-un compex comercial din zona Pipera, din nordul Bucureștiului, a declarat pentru click.ro cum era aproape să-l denunțe pe un tânăr care a vrut să pătrundă în spațiul comercial fără a avea propriul său certificat verde.

ADVERTISEMENT

”Zicea că e născut în 1979, dar era mult prea tânăr. Se vedea clar. Nu l-am primit”, a zis paznicul.

Riști amendă sau dosar penal

De regulă, în cazul în care agentul de pază sesiza poliția, ar fi trebuit ca individul să fie sancționat cu o amendă de 2.000 de lei. Dar, atenție, nu numai acesta ar fi primit amendă, ci și persoana de la care ar fi împrumutat certificatul verde.

ADVERTISEMENT

Dacă posesorul certificatului afirmă că nu știa de existența acestor reguli și că actul a fost furat, cel vinovat riscă să se aleagă cu dosar penal pentru uz de fals.

Respectivul certificat verde COVID este un document obligatoriu pentru toate spațiile închise, exceptând magazinele alimentare.

De pe data de 25 octombrie, în țară a fost introdus certificatul verde COVID, precum și alte restricții dure din cauza creșterii ratei de infectare cu COVID-19. Cu toate acestea Poșta Română și CEC Bank au anunțat deja că certificatul verde nu va fi obligatoriu în spațiile din unitățile proprii.

ADVERTISEMENT