Life

Cum trebuie să îți tai corect unghiile. Numai așa le poți menține sănătoase tot timpul

Care este cea mai bună metodă prin care să îți scurtezi unghiile. Doar în felul acesta le vei avea mereu frumoase și îngrijite.
10.01.2024 | 17:15
Cum trebuie sa iti tai corect unghiile Numai asa le poti mentine sanatoase tot timpul
Care este cea mai bună metodă prin care să îți scurtezi unghiile. Doar în felul acesta le vei avea mereu frumoase și îngrijite. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cum trebuie să îți tai corect unghiile. Numai așa le poți menține sănătoase tot timpul. Care sunt instrumentele potrivite pe care trebuie să le ai la îndemână și să le folosești în acest proces simplu și practic.

Care este cea mai bună metodă prin care să îți scurtezi unghiile. Doar în felul acesta le vei avea mereu frumoase și îngrijite

Care este cea mai bună metodă prin care să îți scurtezi unghiile. Doar în felul acesta le vei avea mereu frumoase și îngrijite. Asociația Americană de Dermatologie susține că este foarte important să avem unghiile înmuiate înainte de a le tăia.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita să le avem aspre sau prea moi, specialiștii ne sfătuiesc să ținem cont de câteva lucruri. În primul rând, e nevoie de o unghieră și de o pilă clasică de hârtie abrazivă sau de sticlă, care este mult mai blândă.

În al doilea rând, experții mai adaugă că nu trebuie să lipsească din trusa de îngrijire nici uleiul de unghii. De asemenea, nu strică să aveți la îndemnă și un ulei de cuticule care poate ajuta la prevenirea ruperilor.

ADVERTISEMENT

Potrivit Healthline, pentru a scurta unghiile lungi trebuie să te gândești la unghie în două secțiuni: dreapta și stânga. Înainte de a le pili ține degetele în față, ca și cum ai strânge pumnul. Partea de jos a încheieturii orizontale trebuie să fie orientată în sus și unghiile îndreptate în față.

Se începe pilirea de la unul dintre colțurile exterioare mergând spre centru. Nu se pilește niciodată înapoi și înainte pentru că acest proces poate deteriora grav unghia. În clipa în care ajungi la forma dorită pilește dintre colțul opus spre centru.

ADVERTISEMENT

Mergi încet. Dacă ajungi să pilești mult prea rapid, vei lua prea mult din unghie. Din păcate, acest lucru face dificilă obținerea formei dorite. Forma poate fi: migdală, rotundă, pătrată, ovală, stilettto sau pătrată ovală.

Ce să nu faci atunci când îți tai unghiile

Sursa menționată mai devreme spune și care sunt lucrurile pe care nu trebuie să le faci atunci când îți tai unghiile. E foarte important să eviți pilirea înapoi și înainte pentru că se strică patul unghial și mai ales, cuticula.

ADVERTISEMENT

De asemenea, nu exagera cu pilirea pentru că vei deteriora unghia foarte mult. Cel mai bine ar fi să pilești începând de la exterior spre centru și să repeți mișcarea pe ambele părți, în loc să pilești înapoi și înainte cu pila.

ADVERTISEMENT