News

Cum va fi vremea în primul weekend cu stare de alertă. Prognoza meteo detaliată, pe fiecare regiune

14.05.2020 | 18:58
Cum va fi vremea în primul weekend cu stare de alertă. Prognoza meteo detaliată, pe fiecare regiune
Cum va fi vremea în primul weekend cu stare de alertă. Prognoza meteo detaliată, pe fiecare regiune. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Joi noaptea se încheie starea de urgență, iar FANATIK îți prezintă cum va fi vremea în primul weekend cu stare de alertă, în fiecare regiune a țării.

Cum va fi vremea în primul weekend cu stare de alertă

Acest weekend va fi primul în care vom putea ieși din case fără declarație pe propria răspundere, motiv pentru care am vrut să vedem cum va fi vremea la finalul săptămânii. FANATIK a luat legătura cu meteorologii ANM, iar în continuare îți prezentăm prognoza meto pentru fiecare regiune.

ADVERTISEMENT

Prognoză Meteorologică pentru Intervalul 15.05.2020 Ora 09 – 16.05.2020 Ora 09

Maramureș – Meteorologii ne transmit că vremea va fi deosebit de caldă și în general instabilă după-amiaza și seara, astfel că local vor avea loc căderi de ploi cu caracter de aversă. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp și vor exista condiții de grindină.

ADVERTISEMENT

Crișana – Vremea va fi caldă în această regiune, unde cerul va prezenta înnorări temporar accentuate. Local, în nordul regiunii la începutul intervalului, apoi mai ales în zonele de deal, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantitățile de apă cumulate pot depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină.

Vreme frumosă, dar instabilă

Vântul va sufla slab la moderat, în timp ce temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 29 de grade, iar cele minime între 9 și 13 grade, potrivit ANM.

Transilvania Sud – Și în această regiune vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată și va deveni instabilă din a doua parte a intervalului.

ADVERTISEMENT

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după orele amiezii și noaptea, când local, îndeosebi în jumătatea estică a regiunii se vor semnala averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

Izolat vor fi condiții de grindină, în timp ce vântul va sufla slab și moderat cu intensificări locale de 50-60 km/h.  Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 31 de grade, iar cele minime între 9 și 13 grade.

Transilvania Nord – Meteorologii ne-au tranmis că vremea va fi deosebit de caldă și ȋn general instabilă după-amiaza și seara, atunci când cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și local vor cădea ploi cu caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vȃntului. Izolat cantitățile de apă vor depăşi 15 l/mp

ADVERTISEMENT

Și în această regiune vor fi condiţii de grindină, atenționează ANM, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse ȋntre 24 și 29 de grade, iar
cele minime ȋntre 9 și 13 grade.

Banat – Vremea va fi caldă în această zonă, anunță meteorologii, însă cerul va prezenta înnorări temporar accentuate. Local, mai ales în zonele de deal, vor fi înregistrate averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, iar zolat cantitățile de apă cumulate pot depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină.

Vântul va sufla slab la moderat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 31 de grade, iar cele minime între 11 și 16 grade, mai transmite ANM.

ADVERTISEMENT

Oltenia – Prognoza meteo arată că vremea în această regiune va fi mai caldă decât normalul termic al datei calendaristice. Cerul va fi variabil, iar izolat, îndeosebi după-amiază, vor fi condiţii de averse şi descărcări electrice.

Vântul va sufla slab până la moderat cu intensificări  izolate, ziua în sudul regiunii, cu viteze la rafală de 45…55 km/h, în timp ce temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 33 de grade, iar cele minime între 12 şi 18 grade.

Muntenia – În această regiune vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 24 și 32 de grade, cu
cele mai ridicate valori în Lunca Dunării.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, local, pe durata zilei.  Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 16 grade, potrivit informațiilor transmise de ANM.

Dobrogea – În această regiune vremea se va răcori, însă nu cu mult, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 27 de grade, mai coborâte în zona costieră între 17…19 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 și 15 grade.

Cerul, la fel ca în majoritatea țării, va fi variabil, cu unele înnorări la început, când vor mai fi condiții de averse slabe în nordul regiunii. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare, mai anunță meteorologii.

Moldova – Și în această regiune valorile termice vor scădea semnificativ, în special în nordul regiunii. Izolat se vor înregistra și ploi, iar cantitățile de apă pot fi mai însemnate (15….20 l/mp) și se vor înregistra condiții de grindină.

Vântul se va intensifica treptat pe durata nopții și va prezenta, la rafală, viteze de40…50 km/h.

Prognoză Meteorologică pentru Intervalul 16.05.2020 Ora 09 – 17.05.2020 Ora 09

Maramureș – Ziua de sâmbătă vine cu o răcire a vremii faţă de ziua precedentă și va fi uşor mai rece decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros şi local, ȋndeosebi ȋn cursul nopții, va ploua, potrivit ANM.

Vântul va sufla slab la moderat cu intensificări izolate în cursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 20 de grade, iar cele minime între 6 şi 10 grade.

Crișana – Valorile termice din timpul zilei vor marca și aici o scădere semnificativă și se vor apropia de cele caracteristice acestei date. În cursul zilei cerul va fi variabil și doar izolat vor fi posibile averse și descărcări electrice.

Ulterior, spre seară și în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, vor fi înnorări, averse și descărcări electrice, pe arii relativ extinse și vor fi condiții de grindină, izolat. Temperaturile maxime se vor situa între 19 și 24 de grade, iar cele minime între 9 și 13 grade, precizează ANM.

Transilvania Sud – Ziua de sâmbătă vine cu o răcire și în această regiune, iar cerul va fi variabil, temporar noros. Izolat ziua și local noaptea se vor semnala averse de ploaie ce pot fi însoțite și de descărcări electrice și grindină.

Vântul va sufla moderat cu intensificări locale de 50-60 km/h, în timp ce valorile termice maxime se vor încadra între 20 și 25 de grade, iar cele minime între 6 și 11 grade.

Transilvania Nord – Vremea din această zi de weekend se va răci faţă de ziua precedentă și aici și va fi chiar uşor mai rece decât normalul termic al perioadei. Cerul va temporar noros şi local ȋndeosebi ȋn cursul nopții va ploua.

Vântul va sufla slab la moderat cu intensificări izolate în cursul zilei, iar temperaturile maxime din weekend vor fi cuprinse între 19 şi 22 de grade, iar cele minime între 7 şi 10 grade.

Banat – Nici această regiune nu va face excepție de la scădeea temperaturilor, cu toate că vremea se va menține caldă pentru această dată în jumătatea sudică. În cursul zilei cerul va fi variabil și doar izolat vor fi posibile averse și descărcări electrice.

Seara și în timpul nopții, local vor fi înnorări, averse și descărcări electrice, iar izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab la moderat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 27 de grade, iar cele minime între 11 și 14
grade.

Oltenia – În această regiune, vremea în weekend se menţine mai caldă decât normalul termic, iar cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Pe arii restrânse, îndeosebi în zona de deal, vor fi averse însoţite de descărcări electrice.

Vântul va sufla slab până la moderat cu intensificări locale îndeosebi în jumătatea sudică a regiunii, pe parcursul zilei de sâmbătă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în Oltenia între 25 şi 30 de grade, iar cele minime între 10 şi 18 grade, mai transmit meteorologii.

Muntenia – În weekend, vremea va fi în continuare deosebit de caldă, cu temperaturi maxime cuprinse între 25 şi 30 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea când, pe arii restrânse, vor fi averse și posibil descărcări electrice.

Vântul va avea local și temporar intensificări, în general cu viteze de 40…50 km/h, în timp ce temperaturile minime din weekend vor fi cuprinse între 11 și 16 grade.

Dobrogea – Meteorologii ne transmit că vremea se va încălzi în weekend în această parte a țării, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 29 de grade și mai coborâte în deltă până la 21…23 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 și 15 grade.

Vor fi unele înnorări în timpul nopții, când, izolat vor fi averse și descărcări electrice, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare.

Moldova – În această regiune, vremea va fi apropiată de normalul termic, excepție făcând nordul Moldovei, unde va fi mai rece. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea se vor semnala ploi și sub formă de aversă, ce vor fi însoțite de descărcări electrice.

Vântul va mai avea intensificări de 40…50 km/h, în prima parte a zilei, iar temperaturile maxime din weekend vor fi cuprinse între 16 și 25 de grade, iar cele minime între 8 și 14 grade.

Prognoză Meteorologică pentru Intervalul 17.05.2020 Ora 09 – 18.05.2020 Ora 09

Maramureș – La final de weekend, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei, iar cerul va temporar noros şi pe arii relativ
extinse în cursul zilei va ploua. Vântul va sufla slab la moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 21 de grade, iar cele minime între 6 şi 10 grade, mai anunță ANM pentru acest interval.

Crișana – Vremea va fi în general instabilă, cu înnorări temporare, mai accentuate în cursul zilei, când local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Vântul va sufla slab la moderat, în timp ce temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 24 de grade, iar cele minime între 9 și 14 grade.

Transilvania Sud – Regiunea va fi marcată de o vreme normală termic pentru această perioadă și în general instabilă, astfel că, mai ales ziua se vor semnala averse de ploaie însoțite de descărcări electrice.

Temperaturile maxime se vor situa între 18 și 23 de grade, iar cele minime între 6 și 11 grade. Meteorologii transmit că izolat dimineața vor fi condiții de ceață.

Transilvania Nord – Și în această parte a țării vremea în weekend va fi apropiată de normalul termic al perioadei, iar pe arii relativ extinse în cursul zilei va ploua. Vântul va sufla slab la moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 22 de grade, iar cele minime între 7 şi 11 grade, potrivit informațiilor transmise de ANM, la cererea FANATIK.

Banat – La final de weekend, vremea va fi în general instabilă, cu înnorări temporare, mai accentuate în cursul zilei, când local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Izolat, mai ales în zonele de deal, vor fi cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 26 de grade, iar cele minime între 10 și 14 grade.

Oltenia – Din nou, vremea se menţine mai caldă decât normalul termic al datei calendaristice. Pe arii restrânse, mai ales în jumătatea nordică a regiunii, vor fi averse însoţite şi de descărcări electrice.

Vântul va sufla slab până la moderat cu intensificări  izolate, în cursul zilei, în timp ce temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 31 de grade, iar cele minime între 11 şi 18 grade, anunță meteorologii.

Muntenia – Finalul de weekend vine cu vreme caldă, local călduroasă la amiază în Lunca Dunării. După orele prânzului vor fi înnorări temporar accentuate și pe arii restrânse averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Cât despre temperaturile maxime, acestea vor fi cuprinse între 22 grade și 31 de grade, iar cele minime se vor situa între 11 și 17 grade.

Dobrogea – Vremea în ultima zi de weekend va fi ușor instabilă, iar local vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua.

Temperaturile maxime se vor situa între 20 și 27 de grade, mai coborâte în zona costieră până la 17…19 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 și 15 grade.

Moldova – Duminică, vremea va fi apropiată de normalul termic al datei, cu un cer temporar noros, astfel că mai ales ziua se vor semnala averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 23 de grade, iar cele minime se vor încadra între 6 și 14 grade, transmite ANM, la solicitarea FANATIK.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri