ADVERTISEMENT
News

Cum vom putea folosi pașaportul de vaccinare? Dacian Cioloș oferă detalii despre certificatul propus de Uniunea Europeană

Autor: Robert Cristea | 15.03.2021 | 07:49
Cum vom putea folosi pașaportul de vaccinare? Dacian Cioloș oferă detalii despre certificatul propus de Uniunea Europeană
Ce rol va avea pașaportul de vaccinare? Dacian Cioloș oferă detalii certificatul propus de Uniunea Europeană. Sursa foto: hepta.ro

Dacian Cioloș a oferit detalii importante despre pașaportul de vaccinare, document care a adus atât de multe controverse încă de la prima dezbatere. Certificatul denumit ”pașaport verde” urmează să fie prezentat miercuri, 17 martie, de Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

Introducerea acestui document ar urma să aibă loc înainte de vacanțele de vară, iar săptămâna aceasta va fi prezentat proiectul.

Pașaportul va facilita libera circulație în statele din Uniunea Europeană, dar existența lui nu va impune niciun fel de restricții, a declarat Dacian Cioloș, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș dă explicații despre pașaportul de vaccinare. ”Nu vor fi restricții”

De când vor avea românii nevoie de pașaport COVID pentru călătoriile în străinătate. Pașaport
Sursa foto: Facebook

“Săptămâna viitoare, cel mai probabil, Comisia Europeană va veni cu o propunere legislativă pentru crearea acestei platforme europene, la care se vor conecta statele membre și prin care se va emite acest certificat de vaccinare, de test negativ sau de test anticorpi, că am trecut prin boală, ca să poată circula liber cetățenii, indiferent de motivul pentru care circulă.

Nu va fi un pașaport, nu vor fi restricții, ci va fi un certificat care să faciliteze libera circulație, fără să mai fii oprit la fiecare frontieră să ți se verifice un document”, a declarat Dacian Cioloș la Digi24.

ADVERTISEMENT

Proiectul de certificat va conține informații care vor indica dacă o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19, dacă s-a recuperat după boală sau dacă a primit un rezultat negativ la test.

Pașaportul de vaccinare va avea rolul de a face mai simple călătoriile în spațiul comunitar înainte de vacanțele de vară, a anunțat comisarul pentru piața internă, Thierry Breton.

ADVERTISEMENT

Pașaportul de vaccinare ”va conține informații foarte precise, dar simple.”

 “Certificatul verde numeric, care va deveni propunere legislativă, va fi prezentat, propus miercuri miercuri, 17 martie. Va conține informații foarte precise, dar simple. Informații care vor indica dacă o persoană a fost vaccinată contra COVID-19, dacă s-a vindecat de COVID-19 sau că a primit un rezultat negativ la test.

Certificatul va fi fie electronic, fie pe hârtie pentru cei care nu vor să-l aibă pe telefon, este dreptul lor. Va avea un cod QR, va fi gratuit, desigur, va fi în limba țărilor de origine, va exista traducere în engleză pentru deplasările în alte state, va fi valabil în toate țările Uniunii Europene”, Thierry Breton.

ADVERTISEMENT

Certificatul ar urma să fie implementat înainte de începutul verii, pentru a salva sezonul turistic.

“Trebuie să apară acest certificat sanitar până la finalul lui iunie, e un obiectiv bun. Este esențial să facem totul pentru a salva sezonul turistic”, a mai spus Thierry Breton.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!