Fotbal international

Cuneyt Cakir arbitrează Liverpool – Barcelona! Turcul este talismanul catalanilor

05.05.2019 | 15:46
Cuneyt Cakir arbitreaza Liverpool  Barcelona Turcul este talismanul catalanilor

Turcul Cuneyt Cakir va arbitra meciul Liverpool – Barcelona, din manșa secundă a semifinalelor Champions League. ”Centralul” în vârstă de 42 de ani este considerat talismanul catalanilor, aceștia reușind să termine neînvinși în cele opt partide în care au fost arbitrați de cavalerul fluierului din Turcia.

Cuneyt Cakir arbitrează Liverpool – Barcelona

UEFA a decis să-l trimită pe turcul Cuneyt Cakir să arbitreze meciul de pe Anfield Road, Liverpool – Barcelona, din manșa secundă a semifinalelor Champions League. El va fi ajutat de asistenții Bahattin Duran şi Tarik Ongun, în timp ce rezervă va fi portughezul Artur Dias. Arbitrii care se vor ocupa cu sistemul VAR vor fi germanii Felix Zwayer şi Sascha Stegemann.

Cuneyt Cakir este un adevărat talisman pentru Barcelona, care nu a pierdut nicio întâlnire cu el la centru. Catalanii au înregistrat patru remize și patru victorii, ultima dată când turcul i-a fluierat pe spanioli a fost în acest sezon, în meciul din deplasare cu Olaympoique Lyon, scor 0-0, în prima manșă a optimilor Champions League. Și Liverpool are amintiri plăcute din partidele în care l-a avut pe Cakir la centru, reușind două victorii din tot atâte meciuri. Ultima dată cu el arbitru, ”cromoranii” au învins acasă PSG, scor 3-2, în faza grupelor din acest sezon de Liga Campionilor.

Cuneyt Cakir într-o discuție cu Ivan Rakitic la meciul Croația - Rusia de la CM 2018
Cuneyt Cakir într-o discuție cu Ivan Rakitic la meciul Croația – Rusia de la CM 2018

Probleme de lot pentru Jurgen Klopp

Partida FC Liverpool – FC Barcelona, din manșa secundă a semifinalelor Champions League, se va disputa marți, 7 mai, de la ora 22:00, pe Anfield Road. În tur, catalanii s-au impus pe teren propriu cu scorul de 3-0, într-un meci în care Leo Messi a reușit golul 600 al carierei.

Pentru întâlnirea de pe Anfield Road, managerul german al ”cormoranilor”, Jurgen Klopp, are mari probleme de lot. Atacantul brazilian Roberto Firmino nu va fi refăcut pentru duelul cu Barcelona, iar internaționalul egiptean Mohamed Salah este incert după ce s-a accidentat la cap în meciul din Premier League cu Newcastle United.