Fotbal international

Cupa Franței se joacă pe 5 continente! Echipele pot călători și 12.000 de kilometri pentru un meci

07.11.2019 | 12:50
Cupa Frantei se joaca pe 5 continente Echipele pot calatori si 12000 de kilometri pentru un meci
ADVERTISEMENT

Cupa Franței este unică în lume, deoarece competiția unește echipe de pe 5 continente, iar pentru o confruntare echipele pot călători și 12.000 de kilometri pentru a disputa meciul. Totul este posibil pentru că Franța are mai multe țări sub administrație, precum: Guyana Franceză (America de Sud), Noua Caledonie și Polinezia Franceză (Oceania), Insulele Reunion și Insulele Maiote (Africa), Guadelupa, Martinica, Sfântul Martin și Sfântul Bartolomeu (America de Nord) și Sfântul Petru și Miquelon (America Centrală).

Cupa Franței se joacă pe 5 continente

Cele mai bune echipe din toate departamentele franceze sunt înscrise automat în fiecare an în Cupa Franței și au șansa să ajungă până într-o fază superioară a competiției. Ieri, 6 octombrie, două echipe din Martinica au deschis runda 7 a Cupei Franței și anume Le Moule împotriva lui Jeunesse Evolution, care s-a terminat cu victoria oaspeților, 2-0. Duminică, mai multe formații vor trabersa Oceanul Atlanti pentru a disputa meciurile.

ADVERTISEMENT

Saint-Pierroise din Insulele Reunion se vor deplasa până în Franța, unde vor juca împotriva formației Jura Sud din liga a V-a franceză. AS Venus din Polinezia Franceză va da peste Raciing Besancon din liga a VII-a franceză, club care l-a descoperit pe Romain Hamouma, mijlocașul lui Saint-Etienne.

Federația plătește transportul și cazarea

Este greu de crezut că o formație din Polinezia Franceză sau din Noua Caledonie ar avea un buget atât de generos încât să participe în Cupa Franței și să poată plăti deplasările cu avionul. Federația Franceză de Fotbal suportă toate cheltuielile atât cu avionul cât și în ceea ce privește cazarea încă din 1975, iar scopul final al acțiunii sale este de a descoperi noi fotbaliști talentați, care să reprezinte naționala Franței.

ADVERTISEMENT

Rezultatele nu au încetat să apară, iar de la formația Sainte-Marienne din Insulele Reunion, Franța a beneficiat de jucători precum Dimitri Payet, Florent Sinama-Pongolle sau Guillaume Hoarau. Saint-Marienne va întâlni formația din liga a VI-a franceză Ile France.

  • 1989 a fost anul celei mai bune performanțe a unei echipe din afara Europei în Cupa Franței. Formația Galder Kourou din Guyana Franceză a ajuns până în 16-imile de finală, unde a fost eliminată cu 11-0 de Nantes, formație din Ligue 1
ADVERTISEMENT