Sport

Cupa Mondială de Gimnastică Ritmică de la Cluj-Napoca va fi transmisă de TVR 3! Când are loc competiţia

Cele mai bune sportive se întrec la Cluj-Napoca, la Cupa Mondială de Gimnastică Ritmică. Întrecerea va fi găzduită de Sala Polivalentă și va putea fi urmărită, în direct, pe TVR 3.
24.08.2022 | 18:22
Cupa Mondiala de Gimnastica Ritmica de la ClujNapoca va fi transmisa de TVR 3 Cand are loc competitia
Peste 200 de sportive se vor întrece la Cupa Mondială de Gimnastică Ritmică de la Cluj. Competiția se vede la TVR 3. Sursa foto: Dan Bodea
ADVERTISEMENT

În perioada 26-28 august, la Cluj-Napoca, își dau întâlnire cele mai valoroase sportive ale lumii în gimnastica ritmică. 200 de fete, din 32 de ţări, vor concura la Cupa Mondială de Gimnastică Ritmică.

Ultima competiție majoră înaintea Campionatelor Mondiale de la Sofia

Cupa Mondială de Gimnastică Ritmică de la Cluj-Napoca este ultima competiție majoră și criteriu de calificare înaintea Campionatelor Mondiale de la Sofia din luna septembrie.

ADVERTISEMENT

În Sala Polivalentă vor evolua aproximativ 200 de sportive din 32 de ţări, 43 de gimnaste în probele individuale – cerc, minge, maciuci si panglica, precum şi 18 ansambluri, iar întrecerile vor putea fi urmărite în transmisiuni directe și înregistrări pe canalul TVR 3, al postului public de televiziune.

”Va fi o competiţie la care graţia si performanţa vor fi la cel mai înalt nivel, pentru că medaliatele cu aur la Jocurile Mondiale din iulie, de la Birmingham, SUA, Daria Atamanov (Israel), Sofia Rafaelli (Italia) şi Boryana Kaleyn (Bulgaria), dar şi Fanni Pigniczki (Ungaria) – pe podium la Birmingham, Darja Varfolomeev (Germania) – câştigătoare a 10 medalii la Cupele Mondiale în acest an, vor vor fi prezente pe covorul din Cluj Arena.

ADVERTISEMENT

Componentele ansamblului Italiei, medaliat cu bronz la JO Tokyo, vor face spectacol la Cluj, ca de altfel şi reprezentantele Bulgariei, Azerbaidjanului şi Japoniei.

Aşteptăm evoluţii deosebite şi din partea reprezentantelor României, Andreea Verdeș și Annaliese Drăgan, finalistă la Jocurile Mondiale de la Birmingham, locul 6 la minge şi 8 la măciuci”, a spus Monica Bucur, cea care va comenta transmisiile de la Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

Cine sunt reprezentantele României în întrecerea de la Cluj

România va fi reprezentată de două sportive în întrecerile de la Cluj. Este vorba despre Annaliese Drăgan și Andreea Verdeş. Prima a cucerit în acest an medaliile de argint la Campionatele Europene de la Tel Aviv, pe echipe, respectiv bronz la minge.

Andreea Verdeș are și ea rezultate importante în întrecerile internaționale. A concurat la Campionatele Europene din 2021 de la Varna, Bulgaria, și a terminat pe locul 14 în clasamentul general, iar la Campionatele Mondiale de anul trecut, de la Kitakyushu, din Japonia, a terminat pe locul 18 în clasamentul general.

ADVERTISEMENT

Cupa Mondială de Gimnastică Ritmică de la Cluj se va derula pe două segmente diferite: întrecerea individuală și cea pe ansambluri. Vineri și sâmbătă gimnastele vor concura pentru accederea în finalele de duminică.

Probele incluse în concurs: cerc, minge, măciuci și panglică, iar la ansamblu sunt 2 probe: cu 5 cercuri şi cu 3 panglici şi 2 mingi. La Cluj vor fi prezenți, între alte personalități, și Morinari Watanabe, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, și Mihai Covaliu, preşedintele COSR.

Programul transmisiunilor:

  • 26 august, ora 15:15 – concursul individual în probele de cerc şi minge, grupa C (Transmisiune directă);
  • 27 august, ora 15:30 – concursul individual în probele de măciuci și panglică, grupa C (înregistrare);
  • 28 august, ora 13:10 – finale pe obiecte cerc, minge, măciuci și panglică și finala pe ansambluri.
ADVERTISEMENT
Tags: