Sport

Curg laudele pentru David Popovici! O legendă a natației a fost încântată de prestația lui: „E o seară memorabilă pentru sportul românesc!”

Carmen Bunaciu, prima medaliată mondială din natația românească, a fost încântată de prestația lui David Popovici după victoria detașată în finala de 200 de metri liber.
20.06.2022 | 19:58
Curg laudele pentru David Popovici O legenda a natatiei a fost incantata de prestatia lui E o seara memorabila pentru sportul romanesc
O legendă a natației îl laudă pe David Popovici. Sursă foto: swimswim.com
ADVERTISEMENT

David Popovici este primul campion mondial român la natație, la 200 de metri liber, iar felul în care s-a impus în finală este o altă demonstrație de forță din partea puștiului de doar 17 ani.

O legendă a natației îl laudă pe David Popovici

Carmen Bunaciu, medaliată cu bronz în 1982 la Guayaquil, a fost încântată de performanța uluitoare realizată de David Popovici la Campionatul Mondial de la Budapesta:

ADVERTISEMENT

„E o seară memorabilă! Acest copil minunat, rachetă, ne aduce titlul mondial în sufletele noastre, putem spune.

Cursa a fost incredibilă de strânsă, după ultima întoarcere David a schimbat într-o viteză net superioară celorlalți și a câștigat detașat.

ADVERTISEMENT

A fost o cursă tactică, ceea ce ne spune multe despre acest tânăr, e extrem de matur și de hotărât. I-a învins pe medaliații de anul trecut”.

„Așa cum am văzut în cursă, a arătat că poate doborâ și recordul mondial, unul dintre cele mai bune timpuri din istorie.

ADVERTISEMENT

De multe ori l-am auzit pe David vorbind despre colaborarea sa cu antrenorul și ne-am bucurat maxim.  E vorba de foarte multă muncă, un fizic grozav, un talent imens, își stăpânește foarte bine emoțiile, noi suntem mai emoționați decât el.

Nu vreau să compar sporturile, dar înotul e un sport în care contează formarea unui copil. La fel a fost și la David. După 10 ani de muncă, a ajuns în punctul acesta al carierei. Să nu uitați că în 5-10 iulie va fi Campionatul European de juniori de la Otopeni”, a mai spus Carmen Bunaciu, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

David Popovici a oferit un interviu eveniment pentru FANATIK, în care a vorbit despre dorințele sale pe plan profesional și personal.

„M-a impresionat! E subțire, ambițios și plin de energie”

„Are o vară foarte, foarte plină. El se antrenează la Dinamo, la complexul național, au fost și cantonamente în străinătate. 

A fost solicitat și la alte țări, dar el a declarat că e mulțumit de echipa pe care o are și nu are rost să schimbi dacă merge bine.

Mie mi se pare foarte puternic încă de anul trecut de când i-am auzit declarațiile, vorbește engleză impecabil. S-a pregătit și și-a dorit foarte mult. 

Mai are suta spate! Vine după Paris 2024 și la Los Angeles 2028. Va avea 24 de ani la Los Angeles”, a continuat Carmen Bunaciu.

„A fost printre premianți la Jocurile Olimpice, a fost aproape de medalie, iar Robert Glință în finală. E o mare bătălie să intri în finală.

L-am văzut la concursurile de copii, când deja începuse să câștige și m-a impresionat că era la fel de subțire, ambițios și plin de energie. Când intra în apă era în mediul lui și mă bucur nespus de mult pentru această zi extraordinară pentru el și pentru sportul românesc”, a mai spus Carmen Bunaciu.

ADVERTISEMENT