News

Curs valutar BNR, azi, 30 martie 2021. Euro atinge un nou maxim istoric. Update

30.03.2021 | 13:03
Curs valutar BNR azi 30 martie 2021 Euro atinge un nou maxim istoric Update
FANATIK îți aduce cursul valutar al zilei de marți, 30 martie. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Banca Națională a României (BNR) transmite marți, 30 martie 2021 cursul valutar actualizat, iar FANATIK vă prezintă în timp real cotațiile celor mai importante valute internaționale. Euro a atins un nou maxim istoric și a trecut de 4,91 de lei.


UPDATE, ora 13:03. Banca Națională a României a anunțat cotațiile principalelor monede ale lumii pentru marți, 30 martie:

ADVERTISEMENT
  • euro: 4.9156 lei
  • dolarul american: 4.1876 lei
  • francul elvețian: 4.4447 lei
  • lira sterlină: 5.7614 lei

Până atunci, însă, ne raportăm la valorile anunțate în ziua bancară precedentă, chiar dacă veștile nu sunt printre cele mai bune, întrucât moneda europeană, dolarul american, lira sterlină și francul elvețian au înregistrat creșteri ușoare.

ADVERTISEMENT

Cotațiile exacte vor fi afișate la ora 13:00. Și tot atunci vom afla valorile ROBOR-ului, indicele în funcție de care se calculează ratele românilor cu credite în lei.

Curs valutar BNR pentru Euro

Conform celor mai recente cotații valutare din tranzacțiile interbancare date publicității de Banca Națională a României, euro costă 4,8972 lei. Prin urmare, moneda europeană înregistrează o creștere de 0,0103 unități față de valoarea 4,8869 lei, stabilită în urma ședinței BNR de vineri, 26 martie

ADVERTISEMENT

Curs BNR pentru Dolar

Dolarul american a fost cotat la 4,1570 lei, înregistrând astfel o creștere de 0,0103 unități în comparație cu valoarea afișată pe 26 martie, când această monedă costa 4,1472 lei. Prin urmare, veștile nu sunt printre cele mai bune pentru investitori.

Curs valutar GBP. Cum se situează Lira Sterlină

Potrivit cursului valutar dat publicității luni, 29 martie, lira sterlină a fost cotată la 5,7486 lei. Moneda britanică a înregistrat astfel o creștere de 0,0339 unități față de cotația din ziua bancară precedentă, când avea valoarea 5,7147 lei.

ADVERTISEMENT

Curs valutar BNR pentru Franc Elvețian

Luni, 29 martie, francul elvețian a fost cotat la 4,4321 lei, înregistrând astfel o creștere de 0,0201 unități în raport cu valoarea anunțată în ziua bancară precedentă, când această monedă putea fi cumpărată la prețul de 4,4120 lei.

Banca Națională a României comunică în mod regulat cursul valutar, informațiile respective fiind disponibile în fiecare zi bancară, de la ora 13:00, pe site-ul oficial al instituției. Din momentul afișării, cotațiile devin valabile pentru toate tranzacțiile încheiate până la momentul în care instituția transmite noi valori.

De asemenea, BNR a publicat noile cotații ale indicelui ROBOR, iar veștile sunt cât se poate de bune pentru românii cu credite în lei. Asta pentru că ROBOR la 3 luni stagnează de vineri, 26 martie la 1,67, în vreme ce ROBOR la 6 luni a ajuns la 1,73.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
"Măcar Roger și Serena s-au retras cu demnitate!" Rafael Nadal, "mitraliat" după ultima apariție: "E oribil! Rușine!"
„Este ceva ce nu i-am dori nimănui”. Doi soți, turiști în India, au...
„Este ceva ce nu i-am dori nimănui”. Doi soți, turiști în India, au avut parte de o experiență îngrozitoare
Fosta campioană europeană a României, pe lista AUR la europarlamentare » Campanie cu...
Fosta campioană europeană a României, pe lista AUR la europarlamentare » Campanie cu lacrimi lângă tribuna-fantomă de 5 milioane € din București
După 4 ani, amenzile pentru deranjarea vecinilor vor fi DUBLATE. Sancțiuni duble și...
După 4 ani, amenzile pentru deranjarea vecinilor vor fi DUBLATE. Sancțiuni duble și pentru anumiți comercianți
"Câinele s-a oprit, a înţepenit. În faţa lui era o vietate care umbla în patru labe". O femeie care se crede pisică, apariţie şocantă într-un parc din Arad
Românul de 91 de ani care a rezistat uraniului. „Am rămas 20 de...
Românul de 91 de ani care a rezistat uraniului. „Am rămas 20 de ani în mina secretă a sovieticilor” VIDEO
Ion Iliescu a împlinit 94 de ani. Interviu inedit: ”Nu am vrut ca...
Ion Iliescu a împlinit 94 de ani. Interviu inedit: ”Nu am vrut ca România să fie experimentul nord-coreean al lui Ceaușescu”
Gașca Zurli se destramă. Cine și-a anunțat retragerea
Gașca Zurli se destramă. Cine și-a anunțat retragerea
Secretele dușmăniei dintre prințul William și fratele său Harry
Secretele dușmăniei dintre prințul William și fratele său Harry
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Ce etnie avea, de fapt, Iisus Hristos! Foarte puțină lume știe asta. Cu...
Ce etnie avea, de fapt, Iisus Hristos! Foarte puțină lume știe asta. Cu toții am crezut altceva, însă adevărul este uimitor!
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul...
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul Suceava: un sat depopulat și un munte pierdut
Când va fi următorul cutremur devastator în România. Gheorghe Mărmureanu, anunțul care ne...
Când va fi următorul cutremur devastator în România. Gheorghe Mărmureanu, anunțul care ne dă fiori: „Sunt lucruri curioase cu Vrancea”