Curs valutar BNR, azi, 7 decembrie 2020. Cotația monedei euro

Bogdan Solomon   
în HotNews
07/12/2020, 03:30
Curs valutar BNR, azi, 7 decembrie 2020. Cotația monedei euro
FANATIK îți aduce cursul valutar actualizat. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Banca Națională a României emite astăzi, 7 decembrie, cursul valutar actualizat. Rămâneți pe FANATIK.ro pentru a afla în timp real cotațiile celor mai importante valute internaționale.

Până atunci, însă, ne raportăm la cotațiile anunțate în ziua bancară precedentă, iar veștile sunt excelente pentru investitorii români, întrucât moneda europeană și dolarul american au înregistrat ușoare scăderi.

Ba mai mult, lira sterlină și francul elvețian le-au urmat exemplul și au înregistrat la rândul lor valori reduse. Cotațiile exacte vor putea fi consultate începând cu ora 13:00.

Curs valutar BNR pentru Euro

Conform celor mai recente cotații valutare din tranzacțiile interbancare date publicității de Banca Națională a României, euro costă 4,8725 lei. Prin urmare, moneda europeană înregistrează o scădere de 0,0011 unități față de valoarea 4,8736 lei, stabilită în urma ședinței BNR de joi, 3 decembrie.

Curs BNR pentru Dolar

Dolarul american a fost cotat la 4,0024 lei, înregistrând o scădere de 0,0202 unități în comparație cu valoarea afișată în data de 3 decembrie, când această monedă costa 4,0226 lei. Prin urmare, dolarul vine cu vești cât se poate de bune pentru investitori.

 Curs valutar GBP. Cum se situează Lira Sterlină

Potrivit cursului valutar dat publicității în ziua de vineri, 4 decembrie, lira sterlină a fost cotată la 5,3819 lei. Moneda britanică a înregistrat astfel o scădere de 0,0149 unități față de cotația din ziua bancară precedentă, când avea valoarea 5,3968 lei.

Curs valutar BNR pentru Franc Elvețian

Vineri, 4 decembrie, francul elvețian a fost cotat la 4,4931 lei, înregistrând astfel o scădere de 0,0097 unități în raport cu valoarea anunțată în ziua bancară precedentă, când această monedă putea fi cumpărată la prețul de 4,5028 lei.

Banca Națională a României comunică în mod regulat cursul valutar, informațiile respective fiind disponibile în fiecare zi bancară, de la ora 13:00, pe site-ul oficial al instituției. Din momentul afișării, cotațiile devin valabile pentru toate tranzacțiile încheiate până la momentul în care instituția transmite noi valori.

De asemenea, BNR a publicat noile cotații ale indicelui ROBOR, iar veștile sunt cât se poate de bune pentru românii cu credite în lei. Asta pentru că ROBOR la 3 luni a ajuns la 2,05, în vreme ce ROBOR la 6 luni stagnează încă din 27 noiembrie la 2,10.

Închide ×